Καμπανάκια «μερικού lockdown» λόγω του 817: Ξέφυγε τελείως η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Πώς δε θα γίνει ολικό lockdown: Ένας μήνας περιθώριο στην Αθήνα για να μη γίνει Θεσσαλονίκη
Μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Σύσσωμος ο πλανήτης πέρασε μία εφιαλτική διετία (ή, σε ορισμένα μέρη του κόσμου και για περισσότερο διάστημα). Lockdown, άδειοι δρόμοι, γεμάτα νοσοκομεία και ούτω καθεξής. 

Όπως σωστά καταλάβατε αναφερόμαστε, φυσικά, στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Τα μέτρα αποτελούν εδώ και πολύ καιρό παρελθόν, με τις χώρες να βλέπουν πως η «επιθετικότητα» του ιού έχει περιοριστεί, όχι όμως και η μεταδοτικότητά του που βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Το καλοκαίρι του 2024 στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικό πως ο covid όχι απλά είναι εδώ, αλλά ότι «χτυπάει» τους πάντες και πάρα μα πάρα πολύ κόσμος νοσεί.

Ατράνταχτη απόδειξη αποτελεί η τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα.

Καταγράφηκαν 817 νέες εισαγωγές παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 803.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν εννέα, ενώ ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 12.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 20.

Ο αριθμός των θανάτων ήταν 35, ενώ ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 39.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς αυτό το «817» των εισαγωγών είναι ένα τεράστιο νούμερο για έναν ιό με τον οποίον υποτίθεται πως έχουμε… ξεμπερδέψει.

Το νούμερο προκαλεί τεράστιο προβληματισμό στους ιθύνοντες, οι οποίοι παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις και δε θα διστάσουν να εισηγηθούν τη λήψη μέτρων, που θα περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Φυσικά, μέτρα για την ώρα δεν πρόκειται να παρθούν.

Για την ώρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version