Ανησυχία στην κυβέρνηση για τον Γιώργο Αυτιά…

giorgos-autias
Γιατί προβληματίζουν τα όσα κάνει

Δημοσιογράφος, τηλεπαρουσιαστής οικονομικός συντάκτης και πλέον ευρωβουλευτής. Ο Γιώργος Αυτιάς είναι… πολυάσχολος και πλέον δραστηριοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο δημοσιογράφος εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, στις ευρωεκλογές και η θητεία που ξεκίνησε το 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2029.

Και μέχρι το 2029 φαίνεται πως θα υπάρξουν εξελίξεις…

Γιώργος Αυτιάς: Γιατί ανησυχεί την κυβέρνηση

Ο Γιώργος Αυτιάς ξεκίνησε από τη Νομική Αθηνών και εν τέλει κατέληξε στη δημοσιογραφία. Το βιογραφικό του είναι πλούσιο με συνεργασίες σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς επίσης και εφημερίδες αλλά και περιοδικά.

Μάλιστα, το 2000 είχε πάρει το βραβείο του «δημοσιογράφου της χρονιάς» από το Ίδρυμα Μπότση και πέντε χρόνια μετά τιμήθηκε από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Έκανε οικονομικό ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1, συμμετείχε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», παρουσίαζε το «Καλημέρα σας» στον ALPHA και το «Καλημέρα» στο ALTER. Εργάστηκε στο Extra TV Cyprus και εν τέλει κατέληξε για χρόνια στον ΣΚΑΙ κάνοντας το «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» κάθε Σαββατοκύριακο.

Και μετά τη δημοσιογραφία ο Γιώργος Αυτιάς κατέληξε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ όπου και… σάρωσε σε σταυρούς αφήνοντας πίσω το αναγνωρίσιμο στέλεχος της ΝΔ που είχε διεκδικήσει μέχρι και την προεδρία, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο Γιώργος Αυτιάς έλαβε 320.176 σταυρούς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 268.952. Αυτή η δυναμική που έχει ανησυχεί την κυβέρνηση αφού βλέπει τον δημοσιογράφο να εξελίσσεται και ως πολιτικός.

Η υπερπροβολή του ευρωβουλευτή ανησυχεί τη ΝΔ αφού από τη στιγμή που ορκίστηκε στις Βρυξέλλες βγαίνουν συνεχώς ειδήσεις για τον ίδιο και όχι για το κόμμα.

Τελευταία, ο Γιώργος Αυτιάς σε διάστημα δύο ημερών προβλήθηκε για ερώτηση που έκανε αλλά και για τα κονδύλια που εξασφάλισε.

Αυτή η προσωπική προβολή έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία βλέπει τα ποσοστά της να συρρικνώνονται με αποτέλεσμα ο Γιώργος Αυτιάς να θεωρείται ως ένας από τους δελφίνους που δεν αποκλείεται να πάρει μελλοντικά και την προεδρία.

Η τελευταία τοποθέτηση Αυτιά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Γιώργος Αυτιάς υποστηρίζει πως μετά από εισήγησή του αλλά και του ΕΛΚ, επήλθαν έξι αλλαγές που αφορούν τις αποζημιώσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για φυσικές καταστροφές και την έγκριση συνολικά 100,1 εκατ. ευρώ από το Ταμείο (Αλληλεγγύης) τις οποίες πέτυχε η Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται, «με σαφή τρόπο ο Έλληνας ευρωβουλευτής, που ανέλαβε γενικός εισηγητής της Επιτροπής Προϋπολογισμού, ζήτησε και πέτυχε περισσότερα κονδύλια για την Ελλάδα, με άμεση απόδοση των αποζημιώσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης». Στην ίδια ανακοίνωση, υπογραμμίζεται, δε, ότι «το σπουδαιότερο είναι να μη συμψηφίζονται άλλες χρηματοδοτήσεις με αυτές τις επιχορηγήσεις».

Συγκεκριμένα, οι «αποφασιστικές αλλαγές που πρότεινε ο Έλληνας ευρωβουλευτής και έγιναν δεκτές» κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του ΕΚ, είναι:

  1. Ο προϋπολογισμός του Ταμείου να επεκταθεί, ώστε να καλύπτει τις ουσιαστικές ανάγκες των χωρών που πλήττονται.
  2. Να αυξηθεί το αποθεματικό Αλληλεγγύης και Βοήθειας Έκτακτης Ανάγκης.
  3. Η χρηματοδότηση από το Ταμείο να μην είναι σε βάρος της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης που λαμβάνουν τα κράτη μέλη, στο πλαίσιο άλλων πολιτικών της ΕΕ.
  4. Η οικονομική ενίσχυση του Ταμείου δεν θα πρέπει να συμψηφίζεται με άλλες ενισχύσεις.
  5. Οι αποζημιώσεις να είναι άμεσες και να μειωθεί ο χρόνος αποδέσμευσης των προκαταβολών.
  6. Οι χρηματοδοτήσεις να φτάνουν ταχύτατα και έγκαιρα στις πληγείσες περιοχές.

Ο κ. Αυτιάς επισήμανε, τέλος, στους Ευρωπαίους συναδέλφους του, ότι «η υιοθέτηση των ελληνικών θέσεων δικαιώνει όσους ζητούν νέα βάση στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης για τις καταστροφές, οι οποίες απειλούν ευθέως την οικονομική σταθερότητα των ευρωπαϊκών χωρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version