Το μέτρο – έκπληξη που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

mitsotakis
Ποιοι θα δουν αυξήσεις;

Προτεραιότητα στην ενίσχυση των εισοδημάτων, στη μείωση των φόρων, αλλά και στην αντιμετώπιση του στεγαστικού και του δημογραφικού, αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Μέχρι στιγμής έχουν «κλειδώσει» βασικές πτυχές της ομιλίας του πρωθυπουργού, την ώρα που κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για οδικό χάρτη έως το 2027.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει πολλές φορές τη συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει το βάρος στην άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, σε τομείς όπως η οικονομία, η υγεία, η στέγη, το δημογραφικό και η ασφάλεια.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Πληροφορίες που επικαλείται ο ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει αυξήσεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και ένστολους, πάντα εντός των δημοσιονομικού πλαισίου, αυξήσεις στις συντάξεις, αλλά και τη χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτους μέχρι το τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ το πρόγραμμα «Το Σπίτι Μου 2» με δύο δισ. ευρώ και δικαιούχους 23.000 ζευγάρια από 30 έως 50 ετών, φοροαπαλλαγές για να ανοίξουν κλειστά σπίτια και αύξηση του στεγαστικού επιδόματος για οικογένειες με παιδιά.

Για το δημογραφικό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει φορολογικά κίνητρα για το δεύτερο παιδί, καθώς και «ουσιαστική» στήριξη των τριτέκνων, ενώ δεν αποκλείονται και οι «εκπλήξεις» για επιπλέον μέτρα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μέτρο έκπληξη στη ΔΕΘ

Στην κατεύθυνση της τόνωσης των εισοδημάτων, τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα στην κυβέρνηση το ενδεχόμενο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών να είναι μεγαλύτερη του 0,5% και να αγγίξει ακόμη και το 1%, ελαφρύνοντας τα βάρη επιχειρήσεων και εργαζομένων, κάτι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει στη ΔΕΘ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version