Μετά τη μεγάλη δημοσκοπική πτώση της ΝΔ: Η απόφαση Μητσοτάκη για τις εκλογές

ekloges
Τι θα αλλάξει;

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου βλέποντας την συνεχιζόμενη κάθοδο των ποσοστών της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.

Τις τελευταίες δυο ημέρες δημοσιεύτηκαν δύο δημοσκοπήσεις από την Opinion Poll και την MRB που μόνο θετικά νέα δεν είχαν για το κυβερνητικό στρατόπεδο…

Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24 η ΝΔ παραμένει πρώτη αλλά παγιώνεται στο 27% ενώ η MRB δίνει στο κυβερνών κόμμα 27,7% με αναγωγή στο σύνολο και 21,6%.

Άνοδο σημειώνουν μικρότερα κόμματα όπως η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η απόφαση Μητσοτάκη για τις εκλογές

Βλέποντας την κάθοδο της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να πάρει αποφάσεις για τις επερχόμενες εκλογές. Και αυτό διότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν πως δεν θα ανακάμψουν τα ποσοστά.

Πρόθεση του Μαξίμου ήταν μάλιστα η αλλαγή του εκλογικού νόμου εντός του έτους, ωστόσο το τελευταίο διάστημα επικρατούν δεύτερες σκέψεις.

Συγκεκριμένα, σχεδιαζόταν να αλλάξει το όριο εισόδου για τα κόμματα στη Βουλή και από 3% να πάει στο 5%, βγάζοντας εκτός κόμματα.

Όμως πλέον στο Μαξίμου περιμένουν την ολοκλήρωση των διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί η κατάσταση στην αντιπολίτευση και να διαμορφωθεί το τελικό πεδίο στον αντίπαλο χώρο και τότε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, σύμφωνα με το dnews.gr.

«Καλύτερα να έχουμε μεγαλύτερο πολιτικό κόστος γιατί θα αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού παρά να ψηφίσουμε ένα νέο εκλογικό νόμο που στο τέλος θα ευνοήσει τους αντιπάλους μας», είναι το «αντεπιχείρημα» κορυφαίων στελεχών του Μαξίμου.

Οριστική απόφαση για το χρόνο αλλαγής του εκλογικού νόμου δεν έχει ληφθεί, με το Μαξίμου να αναμένει να δει (το λιγότερο) πού κατευθύνονται οι εξελίξεις στην αντιπολίτευση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version