Μέχρι και οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να το δουν: Η κίνηση του Πελικό που έκαψε τον ίδιο και τους βιαστές της συζύγου του

Μέχρι και οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να το δουν: Η κίνηση του Πελικό που έκαψε τον ίδιο και τους βιαστές της συζύγου του
Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από την πρωτοφανή υπόθεση

Παγωμένη παρακολουθεί η γαλλική κοινή γνώμη όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα σχετικά με την φρικτή υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό, την οποία νάρκωνε και βίαζε ο σύζυγός της επί μια δεκαετία μαζί με δεκάδες αγνώστους που στρατολογούσε στο διαδίκτυο.

O Nτομινίκ Πελικό της έδινε υπνωτικά χάπια για να την ναρκώσει ώστε να προσκαλεί άνδρες και να την βιάζουν στο σπίτι του στο Μαζάν.

Λόγω των υπνωτικών, η Ζιζέλ πίστευε ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ ενώ τα χρόνια σεξουαλικής της κακοποίησης, τής προκάλεσαν γυναικολογικά προβλήματα.

Ο Ντομινίκ Πελικό έθετε αυστηρούς περιορισμούς σε όλους τους άνδρες που προσκάλεσε να βιάσουν τη γυναίκα του: όχι τσιγάρα ή άρωμα, τακτοποιημένα και κομμένα νύχια και ένα μπάνιο με ζεστό νερό, πριν βιάσουν το θύμα, έτσι ώστε να μην ξυπνήσει.

Οι άνδρες είχαν οδηγίες να γδύνονται στην κουζίνα, ώστε να μην αφήσουν πίσω ρουχισμό που θα μπορούσε να κινήσει υποψίες στην σύζυγό του.

Οι βιασμοί ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2011, όταν το ζευγάρι ζούσε ακόμη στο Παρίσι και συνεχίστηκαν από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, αφού μετακόμισαν στη Μαζάν, ένα γραφικό χωριουδάκι κοντά στο όρος Βαντού.

Παραδέχτηκε την ενοχή του

Με ένα απλό «ναι», ο 71χρονος συνταξιούχος, ο «ενορχηστρωτής» των βιασμών σύμφωνα με την εισαγγελία, παραδέχτηκε την ενοχή του.

Όταν ρωτήθηκαν με τη σειρά τους ένας προς έναν, μόνο οι 14 από τους 48 συγκατηγορουμένους του που ήταν παρόντες παραδέχτηκαν τα γεγονότα.

Η κίνηση που «έκαψε» τους βιαστές

Την φρικιαστική υπόθεση αποκάλυψε ο ίδιος ο Ντομινίκ Πελικό. Και αυτό διότι ο ίδιος αρχειοθετούσε σχολιαστικά χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες των βιασμών.

Χωρίς να το φαντάζεται, ο Ντομινίκ Πελικό διευκόλυνε την έρευνα: είχε αποθηκεύσει στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή τους χιλιάδες φωτογραφίες και τα βίντεο που είχε τραβήξει γράφοντας και στοιχεία των βιαστών.

Όλο το υλικό έφερε επίσης λεπτομερείς περιγραφές: σε ένα φάκελο με τον τίτλο «κακοποίηση» είχε καταγράψει το όνομα, την ηλικία, ακόμη και τον αριθμό τηλεφώνου του κάθε άνδρα που πήγε στο σπίτι για να βιάσει την αναίσθητη Ζιζέλ.

Οι αστυνομικοί έπρεπε να βρουν «τον Κρις τον πυροσβέστη», τον «Κουεντίν», τον «Γκαστόν», τον «Νταβίντ τον Μαύρο» ή ακόμη τον «Ζανλυκασιάτ».

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Ζερεμί Μπος Πλατιέρ κατέθεσε στο δικαστήριο πως συγκρότησε μία ομάδα τεσσάρων ατόμων «αρκετά δυνατών για να αντικρίσουν τις εικόνες».

Η ομάδα ακολούθησε τα πολλά ίχνη που άφησαν οι δράστες στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους με τον σύζυγο. Η επικοινωνία ξεκινούσε από το διαδίκτυο, στον ιστότοπο γνωριμιών Coco.fr, στη συνέχεια μεταφερόταν σε ένα «ιδιωτικό» chat room που έκλεισε τον περασμένο Ιούνιο με δικαστική απόφαση επειδή είχε μετατραπεί σε «άντρο αρπακτικών». Τέλος, ο σύζυγος επικοινωνούσε με τους επίδοξους βιαστές μέσω του Skype ή στο τηλέφωνο.

Οι αστυνομικοί κατάρτισαν μια πρώτη λίστα 11 «επαφών» του Πελικό και αναζήτησαν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προσώπων αυτών, με τη βοήθεια της Microsoft.

Το ίδιο έκαναν και με τα τηλέφωνα: από τους τηλεφωνικούς αριθμούς (στους λογαριασμούς του συζύγου) εξέταζαν αν υπήρχε κάποια σχέση μεταξύ της κλήσης και των γεγονότων που είχαν καταγραφεί σε κοντινές ημερομηνίες στα βίντεο, εξήγησε ο Πλατιέρ.

Ο Ντομινίκ Πελικό είχε μπλοκάρει επίσης πολλές επαφές στο τηλέφωνό του, γεγονός που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών.

«Είναι ασυνήθιστο, είδαμε πολύ μεγάλο αριθμό μπλοκαρισμένων επαφών και σκεφτήκαμε ότι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους θα σχετίζονταν» με τους βιασμούς, συνέχισε ο αξιωματικός της αστυνομίας. Για να βρουν τα στοιχεία αυτών των ανδρών, οι αστυνομικοί ζήτησαν τη βοήθεια των τηλεφωνικών εταιρειών.

Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η αναγνώριση των προσώπων μέσω του λογισμικού που διαθέτει η γαλλική αστυνομία, με την εισαγωγή σε αυτό εικόνων που βρέθηκαν στον υπολογιστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version