Τέλος και οι έσχατες ελπίδες για Ισραήλ-Χαμάς: Ο Νετανιάχου είπε αυτό που κανείς δεν ήθελε ν’ ακούσει

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έγινε... βαμπίρ και κρατά στα χέρια παιδί από τη Γάζα (pic)

Ο πόλεμος συνεχίζεται...

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τη βόρεια Γάζα την Τετάρτη (8/11), διανύοντας χιλιόμετρα με τα πόδια, με φόντο την εντατικοποιημένη χερσαία και αεροπορική εκστρατεία του Ισραήλ, που ισχυρίζεται ότι επιχειρεί στην «καρδιά» της πόλης.

Ροές ανθρώπων – γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα – κατέβηκαν σε έναν από τους δύο αυτοκινητόδρομους που ενώνουν βορρά και νότο στη Γάζα, κατά μήκος ενός διαδρόμου εκκένωσης που ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι έχει θέσει το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας υπό τον έλεγχο του, ωστόσο οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται τόσο στην πόλη όσο και στις γύρω περιοχές.

Οι μάχες διεξάγονται και στα υπόγεια τούνελ που έχει δημιουργήσει η Χαμάς, ενώ οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι σε επιχειρήσεις στην Τζαμπαλίγια και στην Μπέιτ Χανούν βρέθηκαν και καταστράφηκαν αποθήκες οπλισμού και μια μονάδα κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, δίπλα σε ένα νηπιαγωγείο.

Ακόμα, ο στρατός ισχυρίζεται ότι βρίσκεται μία ανάσα από τις υπόγειες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αλ Σίφα, όπου, σύμφωνα με το Ισραήλ, εκεί βρίσκεται το στρατηγείο της Χαμάς.

Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Είπε αυτό που κανείς δεν ήθελε να ακούσει

Μια από τις μεγαλύτερες πληγές του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς είναι οι 240 όμηροι που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα. Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους γίνονται με τη μεσολάβηση του Κατάρ.

«Καμία κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας», ήταν η λακωνική απάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σχετικά με τις αναφορές σχετικά με τη μεσολάβηση του Κατάρ στις διαπραγματεύσεις για τους απαχθέντες από τη Χαμάς. Ουσιαστικά ο πρόεδρος του Ισραήλ εμφανίζεται ανένδοτος και δεν κάνει βήμα πίσω, τη στιγμή που από τη Χαμάς δεν προτίθενται να απελευθερώσουν ομήρους. Και οι δύο πλευρές δείχνουν πως θέλουν ο πόλεμος να συνεχιστεί…

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.