Ο εφιάλτης επιστρέφει: «Απογείωση» Τραμπ…

Έτσι την πάτησε: Το λάθος τεστ που έκαψε τον Ντόναλντ Τραμπ

Αλλάζουν τα δεδομένα στις ΗΠΑ

Δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Τζο Μπάιντεν που φαίνεται να χάνει τη δυναμική του αφού τον έχουν εγκαταλείψει αρκετοί ψηφοφόροι.

Στις δημοσκοπήσεις του Νοεμβρίου ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να προηγείται σε τέσσερις από τις έξι πολιτείες, έναντι του Τζο Μπάιντεν με τον πρώτο να δείχνει πως ανακτά τη δυναμική του, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί αναποφάσιστοι.

Τα στοιχεία σε επίπεδο πολιτείας είναι εξίσου εντυπωσιακά: Εκτός από αυτές τις δημοσκοπήσεις των New York Times/Siena, την τελευταία μιάμιση εβδομάδα, άλλες έρευνες έδειξαν ότι ο Τραμπ προηγείται κατά 8 μονάδες στην Αριζόνα και 5 μονάδες στο Μίσιγκαν.

Ο Μπάιντεν είχε μονοψήφιο προβάδισμα μόνο μεταξύ των ψηφοφόρων 18-34 στις δημοσκοπήσεις αυτόν τον μήνα από το Morning Consult (Μάιντεν +2), το Fox News (Μάιντεν +7) και το Πανεπιστήμιο Κουίνιπιακ (Μάιντεν +9). Ωστόσο, ο Τραμπ προηγήθηκε του Μπάιντεν και στις τέσσερις δημοσκοπήσεις μεταξύ όλων των ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα αυτά δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με το εάν ο Τραμπ έχει πραγματικά καταφέρει να κερδίσει τους νεότερους ψηφοφόρους ή εάν αυτοί οι αριθμοί είναι ένα τεχνούργημα κάποιου είδους μεροληψίας στις δημοσκοπήσεις. Μια δημοφιλής θεωρία εικάζει ότι φιλελεύθεροι νεότεροι ψηφοφόροι που δεν είναι ενθουσιασμένοι με τον Μπάιντεν και το κόμμα του – για την υποστήριξη της κυβέρνησής του προς το Ισραήλ στον πόλεμο του με τη Χαμάς, για παράδειγμα – επιλέγουν προς το παρόν την αποχή, ακόμα κι αν πολλοί από αυτούς θα τον ψηφίσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, η μέση ευνοϊκή βαθμολογία του Τραμπ στην πραγματικότητα αυξάνεται σταθερά τους τελευταίους δύο μήνες και αυξήθηκε από 39% την 1η Σεπτεμβρίου σε 42% το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.