Σε ποια περιοχή πενταπλασιάστηκε το ιικό φορτίο μέσα σε 20 ημέρες;

Σε ποια περιοχή πενταπλασιάστηκε το ιικό φορτίο μέσα σε 20 ημέρες;

Δύσκολα τα πράγματα.

Για την πορεία της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως τόνισε ο κ. Θωμαΐδης στο MEGA,«οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί».

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, συμπληρώνοντας ότι είναι πιθανό να υπερβούν και τα 20.000, ακόμη και σήμερα.

Σε ποια περιοχή πενταπλασιάστηκε το ιικό φορτίο μέσα σε 20 ημέρες;
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

«Η διασπορά άρχισε στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων και μέσα στην εβδομάδα προ Χριστουγέννων έγινε η πρώτη αύξηση, που κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων» σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης, υπογραμμίζοντας ότι οφείλεται κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 18 – 30 ετών, κάτι που αποτυπώνεται και στην «ταυτότητα» των κρουσμάτων.

«Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη» συμπλήρωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.