«Ο πρωθυπουργός είναι τέλειος!»: Καρφί στο μάτι οι έπαινοι για Μητσοτάκη… 

Πώς η κυβέρνηση αποφάσισε απαγόρευση της κυκλοφορίας

Έγινε μεγάλο... σούσουρο 

Ολοκληρώθηκαν τα «φροντιστήρια» βουλευτών στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια φαίνεται πως θα τεθεί στο επίκεντρο του ερχόμενου υπουργικού συμβουλίου το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στις 23 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για ένα μικρό νομοσχέδιο, θα εμπεριέχει 13 έως και 14 άρθρα που θα είναι σύντομα και όχι μακροσκελή. Εκτιμάται πως υπάρχει η κυβερνητική πλειοψηφία, για να περάσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρά τους «αντάρτες» του κόμματος.

Ομόφυλα ζευγάρια: Τα νούμερα για τα κόμματα

Σύμφωνα με τη Χριστίνα Κοράη, στη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να ψηφίσουν «ναι» 90 έως 110 βουλευτές, «όχι» 40 έως και 50 μαζί με τις αποχές, ενώ με 160 – 170 ψήφους θα περάσει η σχετική ρύθμιση.

Σε ό,τι αφορά την ονοματολογία, όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης έχει κατασταλάξει και θα ψηφίσει «ναι», ενώ ο Θάνος Πλεύρης είναι ακόμη άγνωστο εάν θα υπερψηφίσει ή θα το καταψηφίσει.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης παραμένει αναποφάσιστος, αλλά κλίνει στο «ναι», ο Σταύρος Κελέτσης κλίνει στην αποχή, ενώ η Μαρία Κεφάλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες κλίνει προς την παραίτηση.

Τα φροντιστήρια και ο… τέλειος

Οι ενημερώσεις στην Πειραιώς «έπιασαν τόπο» για τη ΝΔ αφού φαίνεται να έπεισαν βουλευτές που είχαν ενδοιασμούς για το «ναι» στο νομοσχέδιο. Οι βουλευτές τοποθετούνταν επί του νομοσχεδίου στα «φροντιστήρια» όμως δεν έλειψαν και οι παραφωνίες!

Συγκεκριμένα, μία από αυτές ήταν όταν βουλευτής που ενημερωνόταν για το νομοσχέδιο, ζητούσε μετ’ επιτάσεως να παρέμβει και όταν του έδωσαν τον λόγο δεν αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο αλλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, ο συγκεκριμένος βουλευτής έλεγε πως «ο πρωθυπουργός είναι τέλειος», «το νομοσχέδιο είναι εξαιρετικό και δεν υπάρχει τελειότερο», χωρίς να ξεκαθαρίσει αν θα ψηφίσει. Το σούσουρο που ακολούθησε δεν περιγράφεται, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άλλος γαλάζιος βουλευτής, προερχόμενος από το Ποτάμι, σε πηγαδάκι δημοσιογράφων έλεγε: «Δε χρειάζεται με μένος να βγαίνουν ορισμένοι υπέρ ή κατά. Εγώ θα υπερψηφίσω, παρότι μου τηλεφώνησε ο Μητροπολίτης της Περιφέρειάς μου και μού είπε ότι με έχει αφορίσει!».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.