Μπρατάκος- Παπασταύρου: Τι γνώριζε τελικά ο Πρωθυπουργός για την επίμαχη συνάντηση που είχαν;

Μ’ αυτόν πάει για την αυτοδυναμία: Δεν τον αποχωρίζεται με τίποτα ο Μητσοτάκης

Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ενήμερος ή όχι;

Οι μετασεισμικές δονήσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη της επίσκεψης του Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου στην οικεία του Βαγγέλη Μαρινάκη και οι δύο παραιτήσεις των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχουν κοπάσει.

Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να κατευνάσει το κλίμα και να αντιμετωπίσει την εσωτερική κρίση που έφεραν στο εσωτερικό του κόμματος του οι τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο το έργο του είναι δύσκολο αφού η κυβέρνηση δέχεται συνεχείς βολές από την αντιπολίτευση, αλλά και από Μέσα του γνωστού εφοπλιστή και μεγαλοεκδότη.

Στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής δεν έγινε η παραμικρή νύξη από τον Πρωθυπουργό για το θέμα των παραιτήσεων, ενώ σιγή ιχθύος επικρατεί και για την επόμενη ημέρα, για τα πρόσωπα δηλαδή που θα πάρουν τις θέσεις των παραιτηθέντων υπουργών.


Ήξερε ή όχι;

Το ερώτημα πάντως παραμένει και αιωρείται ακόμα. Ήταν ενήμερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη των δύο υπουργών στην οικεία του Βαγγέλη Μαρινάκη ή όχι, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο «έδωσε λάθος μηνύματα στην κοινή γνώμη»;

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος βρισκόταν στον Καναδά δεν γνώριζε για την επίσκεψη των στενών του συνεργατών, ωστόσο η εφημερίδα Documento υποστηρίζει στο κυριακάτικο φύλλο της, ότι υπήρξε προσωπική τηλεφωνική επαφή ανάμεσα στην Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στην οποία του ζητήθηκε να δεχθεί τους δύο υπουργούς, ώστε να βρεθεί λύση στην κόντρα που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο πλευρές.


Πυρά από την αντιπολίτευση

Την ίδια στιγμή τα αντιπολιτευτικά πυρά δεν έχουν σταματήσει, με επίκεντρο τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Βήμα» για την ύπαρξη μονταζιέρας που αλλοίωσε τις συνομιλίες ανάμεσα στους σταθμάρχες λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ώστε να ενισχυθεί η περίπτωση του ανθρωπίνου λάθους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται την Δευτέρα να επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο, προκειμένου να παραδώσει στην εισαγγελέα το δημοσίευμα του «Βήματος» και της «Καθημερινής», που κάνουν λόγο για… 5 κατόχους των τηλεφωνικών συνομιλιών, τα περισσότερα διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ.

«Ποιος την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν απο τη δικαιοσύνη και την αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη;

Αυτό το αδίστακτο χέρι πρέπει να το μάθουμε. Και επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε, την Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο», ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που και ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει και τα δικά του πυρά, με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει στα ύψη, περίπου 70 από τις πολύ κρίσιμες Ευρωεκλογές.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.