Ο πραγματικός λόγος που ο Μητσοτάκης τελείωσε Μπρατάκο- Παπασταύρου

Πώς η κυβέρνηση αποφάσισε απαγόρευση της κυκλοφορίας

Η αλήθεια είναι μία.

Αλλεπάλληλες μετασεισμικές δονήσεις και πολλές παρασκηνιακές συζητήσεις προκαλούν οι παραιτήσεις του Γιάννη Μπρατάκου και του Σταύρου Παπασταύρου, που αποτελούσαν δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Υπουργός Επικρατείας και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, μετά την τεράστια έκταση που πήρε η (επιβεβαιωμένη πια) επίσκεψη τους την περασμένη Κυριακή στην οικία του εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, την ώρα που φαίνεται πως υπάρχει μία ανοιχτή σύγκρουση ανάμεσα στον μιντιακό οργανισμό του (Alter Ego) και την κυβέρνηση που κορυφώθηκε με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΒΗΜΑ», στο οποίο γινόταν λόγος για «μονταζιέρα» που αλλοίωσε σκόπιμα τις ηχητικές συνομιλίες των εμπλεκομένων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ώστε να ενισχυθεί η θεωρία του ανθρώπινου λάθος και να σβηστούν οι όποιες πολιτικές ευθύνες.

«Λάθος μήνυμα»

Η αποκάλυψη της επίσκεψης αυτής, αποδομούσε εντελώς την κυβερνητική θέση που μιλούσε για σύμπραξη οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών παραγόντων της αντιπολίτευσης, με σκοπό την αποσταθεροποίηση, κάτι που έκανε έξαλλο τον Πρωθυπουργό, που με αυτή την δραστική κίνηση έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Η επίσκεψη αυτή σύμφωνα με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη πέρασε «λάθος μήνυμα» προς τα έξω, αφού έδωσε το πάτημα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να βρουν ένα πολιτικό επιχείρημα που οδήγησε στην πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε στην Βουλή.


Ενήμερος ή όχι;

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται εδώ, ήταν αν ήταν ενήμερος ο Πρωθυπουργός για την επίσκεψη αυτή. Σύμφωνα με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη, δεν ήταν παρά μία «κοινωνική συνάντηση δέκα ατόμων» με αφορμή την ονομαστική εορτή του γνωστού εφοπλιστή.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στον Καναδά δεν ήταν ενήμερος για την επίσκεψη αυτή, η διαρροή της οποίας τον έκανε έξαλλο, σε σημείο να ζητήσει τις παραιτήσεις των δύο στενών του συνεργατών.

Ωστόσο, στο αντίπαλο στρατόπεδο υποστηρίζεται ανοιχτά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο ήταν ενήμερος, αλλά ήταν κι αυτός που ζήτησε την επίσκεψη αυτή ώστε να υπάρξει μία εκτόνωση στο μέτωπο που έχει ανοίξει ο γνωστός επιχειρηματίας με την κυβέρνηση και η οποία εκφράζεται με κάθε τρόπο από τα Μέσα που βρίσκονται στην κατοχή του.

«Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με αυστηρό τρόπο από το βήμα της Βουλής και φωτογράφισε τον γνωστό Έλληνα εφοπλιστή χωρίς πάντως να τον κατονομάσει: «Για να ξεκαθαρίσουμε. Αν κάποιος εκδότης, μεγαλοεπιχειρηματίας, έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί στην πολιτική αρένα, ο ίδιος, όχι μέσω πληρεξουσίων. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάποτε αναρωτηθεί, ποιος κυβερνά αυτόν τον τρόπο. Η απάντηση έχει δοθεί. Τον κυβερνά ο λαός διά των εκλεγμένων, και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια. Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο».


Πάμε για ανασχηματισμό;

Μόνο, που οι πολιτικές ζυμώσεις που προκαλεί αυτή η εξέλιξη συνεχίζονται και θα συνεχιστούν. Απέχουμε πια 73 ημέρες από τις Ευρωοεκλογές, που αίφνης αποκτούν μία άλλη χροιά, καθώς αναμένεται να απεικονίσουν και χειροπιαστά την φθορά που έχει υποστεί η Νέα Δημοκρατία από τις τελευταίες εξελίξεις.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για ανάγκη μιας επανεκκίνησης, που ενδεχομένως να εκφραστεί και με έναν γενναίο ανασχηματισμό που θα δείξει την διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να αλλάξει οτιδήποτε φθείρει την εικόνα της κυβέρνησης του.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.