Μετά την «ελεύθερη πτώση» του ΣΥΡΙΖΑ: Το πήρε απόφαση ο Τσίπρας

Μετά την «ελεύθερη πτώση» του ΣΥΡΙΖΑ: Το πήρε απόφαση ο Τσίπρας

Αυτό (φαίνεται να) θέλει ο πρώην πρωθυπουργός.

Έξι, μόλις, μήνες. Τόσος καιρός έχει περάσει από τότε που παραιτήθηκε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Στέφανο Κασσελάκη να τον διαδέχεται μετά από μια περίοδο (αριστερών…) αναταραχών. Έξι μήνες που μοιάζουν πια με έναν αιώνα, καθώς δυσκολεύεται κανείς να «θυμηθεί» το ότι ο Τσίπρας ήταν πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πόσω μάλλον πρωθυπουργός.

Δεδομένου ότι μιλάμε, φυσικά, για ένα αδιαμφισβήτητα μεγάλο κεφάλαιο στην πολιτική σκηνή, η επόμενη κίνησή του εξετάζεται και μπαίνει στο μικροσκόπιο ξανά και ξανά.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έλεγαν με πάσα βεβαιότητα πως ο Αλέξης έχει ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες για να δημιουργήσει νέο κόμμα και πως αυτό θα γίνει άμεσα, μάλιστα. Υπήρχαν και εκείνοι, βέβαια, που ισχυρίζονταν πως θα επιστρέψει σε… λευκό άτι για να διώξει τον «κακό» Κασσελάκη και να ξανακάνει δικό του κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ισχύει, εξυπακούεται, ούτε το ένα ούτε το άλλο. Πολύ απλά γιατί ο Τσίπρας έχει συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό του. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν και «Τα ΝΕΑ», ο Τσίπρας μετά τα διάφορα τραπέζια στα οποία παρέστη μαζί με κεντροαριστερούς πρώην πρωθυπουργούς που έγιναν στο περιθώριο του Συμβουλίου της Ευρώπης και από αυτά εντός Ελλάδας, έχει υπ’ όψιν τη δημιουργία ενός ιδρύματος που θα «ενώσει» όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

Ειδικά μετά τις συναντήσεις του σε Ρώμη (όπου συναντήθηκε με δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον Τζουζέπε Κόντε και τον Ενρίκο Λέτα, αλλά και τη νεαρή πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Ελι Σλάιν) και Παρίσι (είχε ραντεβού με τον Φρανσουά Ολάντ, και δύο οικονομολόγους, τον Τομά Πικετί και τον Γκαμπριέλ Ζούκμαν) φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη.

Όπως αποκαλύπτουν «Τα ΝΕΑ» το πλάνο είναι το εξής: «Εκδήλωση την άνοιξη. Το ίδρυμα, πάντως, όλα δείχνουν πως προχωράει, με επίκεντρο όχι τόσο τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το διοικητικό και επιστημονικό συμβούλιο, αλλά τους προσκεκλημένους που μπορούν να δώσουν το «παρών» ως ομιλητές.

Γιατί πρόθεση είναι εκδηλώσεις να γίνουν – με ηχηρά και γνωστά ονόματα που κατοικούν και εκτός Ελλάδας…»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.