Ο κύβος ερρίφθη: Το παρουσιάζει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ο Τσίπρας…

Ο εκλεκτός του Τσίπρα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ... 

Ποτέ δεν πλήττουν στον Σύριζα

Μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της ιστορίας του περνά τον τελευταίο καιρό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Σύριζα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του μετά το φιάσκο του συνεδρίου, όμως το έργο του Στέφανου Κασσελάκη κάθε μέρα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο.

Τα φώτα πλέον πέφτουν, όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καλείται να πάρει γενναίες αποφάσεις. Άκρως διαφωτιστικό για τα επόμενα βήματα του Αλέξη Τσίπρα ήταν το ρεπορτάζ του «Αποκρυπτογράφου» στο Newsit:

Πολλοί αναρωτιούνται τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Τι προμηνύουν οι τελευταίες παρεμβάσεις του πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και στο συνέδριο της Καθημερινής. Βλέπει αρκετό κόσμο στο γραφείο του στην οδό Βασιλίσσης Αμαλίας. Δημοσιογράφους και παράγοντες. Κατά κάποιο τρόπο προετοιμάζει το δικό το λόμπινγκ. Το μήνυμα το οποίο στέλνει είναι «εγώ δεν θα γίνω Καραμανλής, θα μιλάω όποτε το κρίνω». Ο Καραμανλής ήταν ο μόνος πρώην πρωθυπουργός που ενώ προσεκλήθη στο συνέδριο της Καθημερινής, δεν πήγε.

Άμεσα, πάντως, δεν πρόκειται να υπάρξει νέα παρέμβαση Τσίπρα. Το Ίδρυμα του θα το παρουσιάσει μετά τις ευρωεκλογές. Προγραμματίζει συνέδριο για την Ακροδεξιά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, το Φθινόπωρο. Θα προσκαλέσει και τον Ζόραν Ζάεφ καθώς κρατάει ψηλά τη σημαία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνομιλητές του υποστηρίζουν ότι δεν θα αρνιόταν ευρωπαϊκό αξίωμα. Απλώς δεν του έχει προταθεί μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.