Δ. Κούβελας: Αυτή είναι η ακραία ανάρτησή του για το εμβόλιο που τον φέρνει στο εδώλιο

«Είναι στις παρενέργειες του εμβολίου»: Απίστευτο σχόλιο Κούβελα για το ισχαιμικό επεισόδιο Χαρδαλιά

Για fake news σχετικά με παρενέργειες του εμβολίου σε υπουργό κατηγορείται ο καθηγητής.

Για διάδοση ψευδών ειδήσεων μέσω του διαδικτύου κατηγορείται επίσημα ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, αφού καλείται να εμφανιστεί στις 29 Μαρτίου ενώπιον του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για να ξεκινήσει η δίκη του.

Η υπόθεση αφορά ανάρτησή του στο Facebook στην οποία σχολίαζε το ισχαιμικό επεισόδιο του τότε υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και τωρινό υφυπουργό Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, συνδέοντάς το χωρίς στοιχεία με τον εμβολιασμό του οκτώ μήνες νωρίτερα.

Στην ίδια ανάρτηση ο καθηγητής φαρμακολογίας, εμβολιασμένος και ο ίδιος, ζητούσε να δοθεί κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ για δυνητική ανεπιθύμητη δράση του εμβολίου.\

«Ως ιατρός και καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά της Covid-19 στο οποίο υπεβλήθη. Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα της ανεπιθύμητης. Υποβολή ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ», ανέφερε στην ανάρτησή του στις 17 Ιουλίου του 2021 ο κ. Κούβελας.

Δ. Κούβελας: Αυτή είναι η ακραία ανάρτησή του για το εμβόλιο που τον φέρνει στο εδώλιο

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης, είχε αντιδράσει άμεσα εκείνη την περίοδο και είχε παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Οι δύο βασικές κατηγορίες του κλητήριου θεσπίσματος στον καθηγητή είναι:

  • H αιτιώδης σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου του υφυπουργού με το εμβόλιο ήταν ψευδής, καθόσον το καρδιακό επεισόδιο που είχε υποστεί ο ανωτέρω ήταν αναμενόμενη εξέλιξη της χρόνιας πάθησης που ο ασθενής ήδη είχε και όχι ανεπιθύμητη παρενέργεια του εμβολιασμού του με εμβόλιο κατά της Covid-19, στο οποίο είχε προβεί προ οκταμήνου.
  • Οι ανωτέρω δε ψευδείς ειδήσεις, λόγω της ιδιότητας του κατηγορουμένου ως καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας, προκάλεσαν φόβο για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 σε αόριστο αριθμό ανθρώπων που έλαβαν γνώση της δημοσίευσής του, οι οποίοι αναγκάστηκαν λόγω του φόβου που δημιουργήθηκε για την αιτιώδη σύνδεση εμβολίου – ισχαιμικού επεισοδίου, να ματαιώσουν τον εμβολιασμό τους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.