Ανατροπή 40 μονάδων: Το «μοιραίο» λάθος που στοίχισε τη δημαρχία Αθηνών στον Μπακογιάννη 

Ανατροπή 40 μονάδων: Το «μοιραίο» λάθος που στοίχισε τη δημαρχία Αθηνών στον Μπακογιάννη 

Του στοίχισε ο «Μεγάλος Περίπατος;»;

Ο Κώστας Μπακογιάννης ηττήθηκε στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας από τον Χάρη Δούκα και δήλωσε πως θα φύγει από το δημαρχείο όπως πήγε, με το κεφάλι ψηλά.

Φανερά συγκινημένος, ο απερχόμενος δήμαρχος ανέλαβε την ευθύνη της ήττας.  «Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στις κάμερες. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Φεύγω από το δημαρχείο όπως ήρθα, με το κεφάλι ψηλά».


Στα τελικά αποτελέσματα για τον δήμο Αθηναίων, ο Χάρης Δούκας συγκέντρωσε 55,96% και 64.055 ψήφους ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης 44,04% και 50.403 ψήφους.

Τι συνέβη και ο Κώστας Μπακογιάννης που στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών προηγούνταν 25%, βρέθηκε να χάνει τον δήμο της Αθήνας;

Κώστας Μπακογιάννης: Το «μοιραίο» λάθος

Το «λάθος» του Κώστα Μπακογιάννη που του κόστισε τη δημαρχία είναι το γεγονός ότι δέχτηκε να γίνει debate με αποτέλεσμα να προβληθεί ο Χάρης Δούκας και να κερδίσει έδαφος σε σχέση με τον πρώτο γύροο.

Φαίνεται πως οι απαντήσεις που έδωσε στις κόντρες που ξέσπασαν για την καθαριότητα στην Αθήνα, τον Μεγάλο Περίπατο, το μετρό στα Εξάρχεια και την ασφάλεια στις γειτονιές, έπεισαν μεγάλη μερίδα των πολιτών να τον ψηφίσει.

Ο Χάρης Δούκας κέρδισε μεγάλη προβολή μέσω του debate και έχοντας την επιστημονική κατάρτιση για τις πόλεις, εξαιτίας και της θέσης του καθηγητή στο ΕΜΠ, έδωσε πιο πειστικές απαντήσεις σε σχέση με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Τέλος, κομβικό ρόλο στην ήττα του Κώστα Μπακογιάννη έπαιξε και το μεγάλο ποσοστό της αποχής. Συγκεκριμένα, στον δήμο Αθηναίων η συμμετοχή ανήρθε μόλις στο 26,73%, δηλαδή ψήφισαν 120.261 πολίτες.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.