Η πρώτη δημοσκόπηση με Κασσελάκη αρχηγό: Σημαντική μείωση της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη δημοσκόπηση με Κασσελάκη αρχηγό: Σημαντική μείωση της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγή ισορροπιών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι με κάθε επισημότητα ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επικράτησε με σχετική άνεση της Έφης Αχτσιόγλου την δεύτερη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών (56% έναντι 44%) και πήρε το χρίσμα του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είναι λογικό, ο ενθουσιασμός στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μεγάλος, όπως συμβαίνει, άλλωστε, κάθε φορά που ένα κόμμα αλλάζει αρχηγό.

Το ζητούμενο, βέβαια, για την Προοδευτική Συμμαχία είναι να «μεταφραστεί» αυτό το ρεύμα που δεδομένα έχει ο 35χρονος πολιτικός σε κάτι ουσιώδες, που δεν είναι άλλο από τη μείωση, σε πρώτη φάση, της χαώδους διαφοράς που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στις εκλογές του Ιουνίου η κυβέρνηση έκανε… περίπατο, συγκεντρώνοντας το 40,56% των ψήφων, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 17,83%. Η μεταξύ τους διαφορά, δηλαδή, ήταν σχεδόν 23 ολόκληρων ομάδων και αυτός είναι ο λόγος που στην ΝΔ δεν ανησυχούν ιδιαιτέρως για την εκλογή Κασσελάκη.

Η πρώτη δημοσκόπηση, όμως, μετά την αλλαγή προέδρου στην αξιωματική αντιπολίτευση (και που θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες ημέρες) δείχνει πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το… μπουστάρισμα Κασσελάκη έχει θετική επίδραση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μειώνει σε σημαντικό βαθμό τη διαφορά από την Νέα Δημοκρατία, πού, βέβαια, παραμένει καθαρά μπροστά.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πέραν της σημαντικής (όπως θ’ αποτυπωθεί και στην δημοσκόπηση) αύξησης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η χώρα έχει βιώσει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και την κακοκαιρία Daniel, με τους ψηφοφόρους να «τιμωρούν» την Νέα Δημοκρατία σ’ αυτές τις σφυγμομετρήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως αν «γυρίσει» το κλίμα ο Κυριάκος Μητοστάκης δε θα επιστρέψουν τα ποσοστά της κυβέρνησης στα πέριξ του 40%…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.