Απάντηση-έκπληξη από τον Μπογδάνο…

Χαμός με τη φωτογραφία που ανέβασε ο Μπογδάνος στο facebook

Χρειάστηκαν 20 ημέρες από την προειδοποίηση – τελεσίγραφο που είχε δώσει ευθέως το Μαξίμου προς τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για να σηκώσει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την «κόκκινη κάρτα» στον βουλευτή του.

Χρειάστηκαν 20 ημέρες από την προειδοποίηση – τελεσίγραφο που είχε δώσει ευθέως το Μαξίμου προς τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για να σηκώσει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την «κόκκινη κάρτα» στον βουλευτή του, θέτοντάς τον την Τρίτη εκτός της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκανε την πρώτη του ανάρτηση, μετά τη χθεσινή του διαγραφή από την Κ.Ο. της ΝΔ. «Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ. Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις» αναφέρει.

Η στάση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου παρά την «κίτρινη κάρτα» που του είχε δείξει το Μαξίμου δεν άλλαξε και η ρητορική του παρέμεινε προκλητική σαν να επεδίωκε τη διαγραφή του. Πράγμα που δείχνει ότι έχει σκεφτεί ήδη το επόμενο βήμα που δεν είναι η ένταξη του σε άλλο κόμμα, αλλά το να ηγηθεί ο ίδιος ενός σχηματισμού που θα παρουσιαστεί ως… η αληθινή δεξιά που θα επιδιώξει να πάρει το κομμάτι των ψηφοφόρων δεξιά της ΝΔ.

Οι αναρτήσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που οδήγησαν στην «κόκκινη κάρτα»

Το περιστατικό στη Βουλή φαίνεται πως ήταν εκείνο που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που ο βουλευτής της ΝΔ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με δηλώσεις του, με την αντιπολίτευση να έχει ζητήσει αρκετές φορές τη διαγραφή του.

Πιο πρόσφατες φορές που ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προκάλεσε σάλο ήταν η δημοσιοποίηση της λίστας ονομάτων μαθητών νηπιαγωγείου και η ανάρτησή του στο Twitter όπου ανακοίνωνε την ακύρωση της παρασημοφόρησης διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου.

Η δημοσιοποίηση της λίστας με ονόματα νηπίων

Χαρακτηριστική ήταν η κίνησή του να αναδημοσιεύσει στα social media δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας υπό τον τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» όπου παρετίθετο χωρίς καμία κάλυψη λίστα με ονόματα νηπίων, προκειμένου να επισημάνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών ήταν αλλοδαποί. Τότε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τον είχε προειδοποιήσει δείχνοντάς του «κίτρινη κάρτα», ενώ το γεγονός είχε προκαλέσει εισαγγελική έρευνα καθώς και έντονες αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Ο κ. Οικονόμου είχε ξεκαθαρίσει πως ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά: «Είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης να διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, πόσο μάλλον των ανήλικων. Είναι αυτονόητο πως όλα τα στελέχη του κόμματος πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος και δε συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ».