Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Ο τελικός κυπέλλου «δείχνει» πότε θα γίνουν οι εκλογές!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Ο τελικός κυπέλλου «δείχνει» πότε θα γίνουν οι εκλογές!

Φως φανάρι πια...

Είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα των τελευταίων πολλών μηνών, το οποίο, ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε ξεκάθαρα στην τελική ευθεία, δεν έχει απάντηση: πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές; (Και, αναφερόμαστε φυσικά στις πρώτες, καθώς είναι δεδομένο πως θα υπάρξει και δεύτερη προσφυγή στις κάλπες καθώς είναι αδύνατον να σχηματιστεί αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή).

Αποτελεί κοινό μυστικό πως το πλάνο της κυβέρνησης ήταν οι εκλογές να γίνουν κάποια στιγμή μέσα στον Μάρτιο, όμως η ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών «μετέθεσε» την εκλογική διαδικασία, με την Νέα Δημοκρατία- που βγαίνει εξαιρετικά ζημιωμένη σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά παραμένει ξεκάθαρα το πρώτο κόμμα- να θέλει πλέον να πάει τις εκλογές όσο το δυνατόν πιο… πίσω.

Οι ημερομηνίες που έχουν ακουστεί για τον Μάιο ή και τον Ιούνιο ποικίλλουν, με την 21 Μαΐου να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

«Περισσότερες πιθανότητες» είπαμε; Επαναδιατυπώνουμε: οι εκλογές θα γίνουν στις 21/5. 

Πώς μπορούμε να είμαστε τόσο σίγουροι; Πολύ απλά γιατί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 27 του Μάη, προκειμένου να μείνει… ελεύθερο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για να μπορέσει να ψηφίσει ο κόσμος.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο- και το έχει δείξει πολλάκις και η ιστορία- πως δε θα οριζόταν ποτέ ένας τόσο μεγάλος τελικός (ο οποίος, πλην συγκλονιστικού απροόπτου θα φέρει αντιμέτωπους τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ) το ίδιο Σαββατοκύριακο με τις εθνικές εκλογές, μιας και η αποχή θα άγγιζε… τριψήφιο νούμερο.

Το 21/5 φαίνεται να έχει κλειδώσει οριστικά και αμετάκλητα (με έναν μικρό αστερίσκο να υφίσταται: να πάει ο τελικός στις 20 δηλαδή και οι εκλογές στις 28, αλλά αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες) και το μόνο που μένει είναι να το επιβεβαιώσει και ο πρωθυπουργός.

Υπομονή και θα γίνει κι αυτό…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.