Δολοφονία στη Χαλκίδα: Η αλήθεια για το κίνητρο της 38χρονης που άφησε άφωνους και τους αστυνομικούς

Δολοφονία στη Χαλκίδα: Η αλήθεια για το κίνητρο της 38χρονης που άφησε άφωνους και τους αστυνομικούς

Τι οδήγησε την 39χρονη στο να σκοτώσει τον άνδρα με δύο μαχαίρια; 

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Χαλκίδας η άγρια δολοφονία του 43χρονου από μία 39χρονη γυναίκα με δεκάδες μαχαιριές. Η γυναίκα συνελήφθη και το πρωί της Τετάρτης (24/1) αναμένεται να περάσει από εισαγγελέα και ανακριτή.

«Είναι απίστευτο. Προσπαθούμε να βρούμε μία άκρη πώς φτάσαμε εκεί. Υπήρχαν κάποιες ενδείξεις δύσκολες αλλά όχι για τέτοιο πράγμα. Μου είπε “λυτρώθηκα, υπέφερα για τρία χρόνια, κατηγορήθηκα για πράγματα ανυπόστατα, δεν άντεχα άλλο”. Η δεύτερη κουβέντα της να μας ζητήσει συγνώμη σαν γονείς που μας έβαλε σε ταλαιπωρία», δήλωσε ο πατέρας της 39χρονης στο STAR.

«Τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε διαπιστώσει σπίτι της κάποια πράγματα που δεν μας άρεσαν. Ακαταστασίες, σπασμένα τζάμια, πόρτα χτυπημένη σαν πυροβολημένη. Άρχισαν να κλείνουν τα παράθυρα για να μην υπάρχει οπτική προς τα έξω. Το τηλέφωνο δεν το σήκωνε. Απομονωνόταν και αυτό γινόταν πιο έντονο το τελευταίο εξάμηνο», πρόσθεσε.

«Μέσα σε αυτό το διάστημα 2-3 φορές μας ενημέρωσε για διαζύγιο. Και ήρθε μάλιστα δυο τρεις φορές να μείνει σε μας λέγοντας ότι έφυγε από το σπίτι. Είναι μία περίεργη σχέση. Και οι δύο υποφέρανε από κάτι. Αυτό το κάτι ήταν μία παρέμβαση κάποιου τρίτου», ανέφερε.

Ο πατέρας της 39χρονης ανέφερε ότι πήγε σπίτι του ζευγαριού την προηγούμενη ημέρα του φονικού: «Είχαμε πάει σπίτι τους την προηγούμενη ημέρα. Δεν μας άρεσε όπως ήταν το σπίτι, κάναμε κουβέντα αλλά δεν έδειχνε κάτι ότι θα μπορούσε να συμβεί τέτοιο πράγμα. Μου είχε πει ο γαμπρός μου “αυτόν τον άνθρωπο θα τον σκότωνα αν δεν είχα παιδιά”. Είδαμε μελανιές στο μάτι. Ο φίλος δεν έμπαινε μέσα στο σπίτι. Έμπαινε ακόμα την εποχή που δεν είχε γίνει ο γάμος».

«Ένα που μας προβλημάτιζε ήταν ότι συνεχώς αδυνάτιζε. Υποστηρίζω το παιδί μου γιατί το ξέρω. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που έκανε. Νόμιζα ότι ήθελε απλά να τον τρομοκρατήσει. Είχε ζητήσει συνδρομή κάποιου για να τον δείρει. Αυτό είχε ζητήσει λίγο παλιότερα.» κατέληξε ο πατέρας.


«Δεν άντεχε να απολογείται»

Από την πλευρά της, η μητέρα της 39χρονης ανέφερε ότι είδε την κόρη της κουρασμένη και ταλαιπωρημένη: «Ήταν αφοσιωμένη μάνα στα παιδιά και στην οικογένειά της. Κάποια στιγμή την είδα να παίρνει χάπι, την παρακολουθούσε ένας κύριος (σ.σ. ψυχολόγος) στην Αθήνα. Δεν μπορώ να την πιέσω ακόμα. Είναι πάρα πολύ κουρασμένη. Δεν θέλαμε να την ταλαιπωρήσουμε. Εμείς τι να πούμε στο παιδί μας τώρα;».

«Μας είπε ότι αισθάνεται λυτρωμένη γιατί δεν άντεχε να απολογείται για πράγματα που δεν έχει κάνει. Λίγο γνώριζα το θύμα. Δεν είχαμε κάτι ιδιαίτερο. Είναι ένα πάρα πολύ δοτικό άτομο», είπε η μητέρα.

«Λάθος κατάλαβαν για βιασμό»

Η 39χρονη κατηγορούμενη μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1 και έκανε λόγο για παρανόηση των γονιών της. «Οι γονείς μου παρανόησαν με όσα τους είπα. Ποτέ δεν τους μίλησα για βιασμό» είπε η 39χρονη σχετικά με τα όσα τόνισε ο πατέρας της.

«Τους είπα απλώς για ένα περιστατικό που συνέβη πριν 15 χρόνια χωρίς να πω λεπτομέρειες και οι γονείς μου κατάλαβαν εσφαλμένα για βιασμό. Μόλις έμαθα τι είπαν δημόσια, αμέσως ζήτησα να τους δω κατ’ ιδίαν. Ήρθαν εδώ που κρατούμαι και τους εξήγησα ότι ήταν κάτι που συνέβη πριν χρόνια, το οποίο για μένα ήταν τόσο σοβαρό που δεν το ξεπέρασα ποτέ. Τα υπόλοιπα θα τα πω στον Ανακριτή» πρόσθεσε.


Τι λέει ο αδερφός του 43χρονου

Την ίδια ώρα, ο αδερφός του 43χρονου δολοφονηθέντα μίλησε στην ίδια εκπομπή και στάθηκε στο χρονικό του εγκλήματος: «Σκότωσαν τον αδερφό μου. Δεν ξέρω εάν υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ τους, ξέρω ότι πριν κάποια χρόνια, μου είχε πει ο αδερφός μου ότι “αδελφέ, έχω πρόβλημα με ενοχλεί η γυναίκα του φίλου μου” και είχε μείνει εκεί».

«Είχαμε πει, πρόσεχε, εντάξει είναι λεπτό το θέματα. Μίλα του φίλου σου, μίλησε, πήγαινε σε δικηγόρο γιατί δεν υπήρχε συνεννόηση. Πήγε σε δικηγόρο, δεν επέλεξε να κάνει ασφαλιστικά μέτρα, γιατί λέει “άμα κάνω ασφαλιστικά μέτρα σημαίνει ότι ισχύει αυτό που λέει αυτή, ότι κάτι έχουμε, αυτή εδώ σκέφτεται πράγματα που δεν ισχύουν”» πρόσθεσε

«Φαντάζονταν ότι είχαν δεσμό. Όλο αυτό πριν δύο χρόνια, απ’ ό,τι θυμάμαι μου είχε πει ο αδελφός μου. Λίγο πριν, λίγο μετά τον γάμο του αδελφού μου και λέω, “τι λες; Ποια;”. Εμένα ο αδερφός μου μου τα ‘λέγε όλα» διευκρίνισε, επίσης.

«Δεν είχε υποπτευθεί τίποτα ότι τον παρακολουθούσε, θα μου το έλεγε. Θα μας το έλεγε, θα το έλεγε σε κάποιον. Εμένα με έπαιρνε τηλέφωνο, όποτε είχε πρόβλημα. “Αδελφέ συμβαίνει αυτό κι αυτό”. Δεν μου είχε πει το παραμικρό, κανονίζαμε να γιορτάσουμε τη γιορτή του και θα πήγαινα στη δουλειά του, στο σπίτι του και μας πήραν τηλέφωνο ότι μας τον σκότωσαν» υπογράμμισε για την τραγική ημέρα.

«Αυτήν την κοπέλα την έβλεπα στην εκκλησία μόνο. Απλά επειδή άκουσα ότι είπαν πράγματα για τον αδελφό μου και δεν ισχύουν, ο αδελφός μου κοιτούσε τη δουλειά του, το σπίτι του και την οικογένειά του» είπε για το πού ξέρει τη δράστιδα του εγκλήματος στη Χαλκίδα.

«Εμένα, τη μητέρα μου, τη γυναίκα του και τη δουλειά του και δούλευε πάρα πολύ. Μόνο αυτό ξέρω, ότι ήταν συνεχώς στη δουλειά και συνεχώς με εμάς, τίποτα άλλο. Ένας τέλειος αδελφός, ένας τέλειος» κατέληξε συγκινημένος.


Το κίνητρο της δολοφονίας

Εισαγγελέας και ανακριτής θα επιχειρήσουν να αποσπάσουν το κίνητρο της 39χρονης για τη δολοφονία. Η γυναίκα άφησε στο σπίτι δύο παιδιά και διένυσε απόσταση χιλιομέτρων για να στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του 39χρονου και να τον δολοφονήσει με δύο μαχαίρια.

Σύμφωνα με τον ALPHA, μέχρι στιγμής η πλευρά της οικογένειας του θύματος υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου τους πως η 39χρονη είχε εμμονική συμπεριφορά από τα τέλη του 2021. Τότε ο 43χρονος μαζί με την σύζυγό του είχαν επισκεφτεί τον δικηγόρο για να ζητήσουν ασφαλιστικά μέτρα. Η πλευρά της 39χρονης κάνει λόγο για ένα σοβαρό περιστατικό, το οποίο συνέβη πριν 15 χρόνια και είναι άγνωστο.

Η 39χρονη είπε στη μητέρα της πως «λυτρώθηκε» μετά τη δολοφονία. Ωστόσο η μητέρα υποστηρίζει πως δεν ξέρει σε τι ακριβώς αναφέρεται η κόρη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως το κίνητρο της 39χρονης είχε να κάνει με την ερωτική σχέση που είχε στο παρελθόν με το θύμα…


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.