Μετά την τραγωδία των Τεμπών: Η «λύση» για τα ακινητοποιημένα τρένα δεν είναι αυτή που φαντάζεστε

Το τρένο επιστρέφει στη δυτική Ελλάδα - Το α' 4μηνο του 2019 ο προαστιακός μέχρι Κάτω Αχαΐα

Τα τρένα παραμένουν ακινητοποιημένα μετά την τραγωδία

Τα τρένα παραμένουν ακινητοποιημένα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα με 57 νεκρούς στα Τέμπη και από την κυβέρνηση εξετάζεται το καθεστώς κάτω από το οποίο θα εκκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγια.

Οι πολίτες συνεχίζουν να μετακινούνται εντός της επικράτειας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τρένο. Φαίνεται πως για να εκκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγια θα χρειαστεί καιρός αν παρθεί ως δεδομένο η τελευταία ανακοίνωση της Hellenic Train.


Η Hellenic Train ανακοίνωσε πως θα δρομολογήσει από την Τετάρτη (15/3) λεωφορεία για ορισμένες διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: «Η Hellenic Train ανακοινώνει την δρομολόγηση λεωφορείων, από την Τετάρτη 15 Μαρτίου, για την μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν με νεότερη ανακοίνωση αύριο».

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του, έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, τέθηκε από πλευράς των εργαζόμενων το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων και εν συνεχεία στα επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.