Τρόμος από τη δήλωση για τη μετάλλαξη Δέλτα – Συμβαίνει αυτό που δεν περιμέναμε

Ο ιατρός και ερευνητής από τις ΗΠΑ αποκαλύπτει.
Γινόμαστε Σουηδία: Κόλλησαν όλοι οι ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στα Ιωάννινα

Ο ιατρός και ερευνητής στην Ουάσιγκτον, Γιώργος Παυλάκης, μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ για τη μετάλλαξη Δ, το πώς βλέπει την εξέλιξη της πανδημίας το φθινόπωρο, ενώ επεσήμανε ότι η χαλαρότητα του καλοκαιριού θα «πληρωθεί» τους επόμενους μήνες που θα ξεκινήσουν τα σχολεία και οι εργασίες.

Ο ιατρός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Το Δ έρχεται με οπλοπολυβόλο και εμείς πάμε με νεροπίστολα αμέριμνοι στις διακοπές», τόσο για τη χαλάρωση των μέτρων όσο και για τη συμπεριφορά των πολιτών.

«Δυστυχώς το 4ο κύμα απλώνεται χωρίς σοβαρή αντίσταση λόγω της χαλάρωση το καλοκαίρι. Έχουμε 10-13 νεκρούς την ημέρα και δεν είναι καθόλου φυσιολογικό.

Το CDC έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση πάμε για ένα μεγάλο Δ κύμα ιδίως όποτε αρχίσουν οι άνθρωποι και επιστρέφουν από την χαλαρότητα του καλοκαιριού, αλλά όπως βλέπουμε και στα ελληνικά νησιά το κύμα είναι εδώ ακόμα και το καλοκαίρι.

Φοβάμαι να πω τι μπορεί να γίνει το φθινόπωρο με ανοιχτά τα σχολεία, τις δουλειές και τα ΜΜΜ. Χωρίς εμβολιασμούς, αποστάσεις και μάσκες σοβαρά φορεμένες δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορεί να κρατηθούν ανοιχτά τα σχολεία και να πάνε καλά οι δουλειές. Αν κρατηθούν τα μέτρα τώρα και περιοριστεί ο κορωνοϊός το καλοκαίρι, η δουλειά για το χειμώνα θα είναι ευκολότερη».

Το κύμα έχει κάνει οροπέδιο στα 3000 κρούσματα περίπου για πολύ καιρό και έχουν αρχίσει οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι. Στις επόμενες βδομάδες ιδίως μετά τον 15Αύγουστο η κατάσταση μπορεί να γίνει εκρηκτική πάλι στα νοσοκομεία γιατί θα μεταδοθεί η επιδήμια από τους νέους στους γεροντότερους και αν επεκταθεί στην υπόλοιπη κοινωνία – επειδή η μισή είναι ανεμβολίαστη – αυτό ίσως γίνει πολύ γρηγορότερα από πέρυσι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ