Το μόνο φως που θα βλέπουν οι κάτοικοι για τρείς έως έξι ώρες την ημέρα, θα είναι το αστικό λυκόφως, όπου ο ήλιος βρίσκεται 6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα.
Η Αλάσκα είναι έδαφος των ΗΠΑ από το 1867, όταν την αγόρασε από την Ρωσική Αυτοκρατορία για μόλις 7,2 εκατομμύρια δολάρια. Δεν συνορεύει με τις υπόλοιπες πολιτείες αλλά με τον Καναδά.
Είναι με διαφορά η μεγαλύτερη σε έκταση πολιτεία αλλά ο πληθυσμός αυτής της αχανούς έκτασης είναι λιγότερος από 1 εκατομμύριο.
Η πόλη Ούτκιαβικ, που μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 ονομαζόταν Μπάροου και άλλαξε όνομα μετά από δημοψήφισμα, είναι η βορειότερη πόλη της πολιτείας. Έχει 4.212 μόνιμους κατοίκους και βρίσκεται εντός του παγωμένου Αρκτικού κύκλου. Πριν από μια εβδομάδα οι κάτοικοί της λοιπόν υποδέχθηκαν την νύχτα, η οποία θα παραμείνει χωρίς να δίνει την θέση της στην ημέρα για 65 ημέρες, μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου.
Η πολική νύχτα ξεκινά κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου στον βόρειο πόλο και σταδιακά κατεβαίνει νοτιότερα μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου, όταν και ξαναπαίρνει πορεία προς τον βορρά. Κατά την διάρκεια της, τα πάντα καλύπτονται από παχύ σκοτάδι.
Οι μεγαλύτερες πόλεις της Αλάσκα είναι το Τζούνο και το Άνκορατζ. Για να φτάσεις στο Ούτκιαβικ από αυτές τις πόλεις, πρέπει να διανύσεις πολλά χιλιόμετρα, μέσα από τα πιο παγωμένα και δύσβατα μονοπάτια. Η αεροπορική μεταφορά δεν είναι πάντα δεδομένη, αφού οι καιρικές συνθήκες πολλές φορές δεν το επιτρέπουν.
Το διάστημα αυτό των 65 ημερών, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους -30 βαθμούς Κελσίου. Το μόνο φως που θα βλέπουν οι κάτοικοι για τρείς έως έξι ώρες την ημέρα, θα είναι το αστικό λυκόφως, όπου ο ήλιος βρίσκεται 6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα.