
«Καμπανάκι» για τη ΝΔ
Η κινητικότητα γύρω από το νέο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά παίρνει πλέον πιο συγκεκριμένη μορφή, με τις πρώτες διερευνητικές κινήσεις να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Το «καμπανάκι» χτυπάει κυρίως για τη ΝΔ, καθώς οι πρώτοι που φέρεται να δέχονται προσκλήσεις προέρχονται από τις γραμμές της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, η στενή συνεργάτιδα και γραμματέας του πρώην πρωθυπουργού, Κατερίνα Σινάνογλου, έχει αναλάβει τον ρόλο της «γέφυρας».
Επικοινωνεί με βουλευτές της ΝΔ, μεταφέροντας το μήνυμα ότι «ο πρόεδρος θα ήθελε να τους δει». Πρόκειται μάλιστα για πρόσωπα που έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θεωρούν ότι δεν βρίσκουν πλέον χώρο έκφρασης μέσα στη γαλάζια παράταξη.
Το προφίλ των «δυσαρεστημένων»
Δεν πρόκειται για μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους. Αντίθετα, οι επαφές γίνονται στοχευμένα, με στόχο βουλευτές που νιώθουν παραγκωνισμένοι ή διαφωνούν με την κεντρική γραμμή του Μαξίμου.
Όπως υπογραμμίζουν παλιοί γνώριμοι της Πειραιώς, ο μόνος που μπορεί να ανακόψει αυτήν την πορεία είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ένα προσωπικό τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, λένε όσοι γνωρίζουν καλά τα εσωτερικά του κόμματος, ίσως αρκούσε για να αποτρέψει τις διαρροές. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, τέτοια κίνηση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.