Θεωρίες συνωμοσίας τέλος: Αυτός είναι ο λόγος που ο Ντόναλντ Τραμπ δε θα μπορούσε να «στήσει» την απόπειρα δολοφονίας (Vid)

Θεωρίες συνωμοσίας τέλος: Αυτός είναι ο λόγος που ο Ντόναλντ Τραμπ δε θα μπορούσε να «στήσει» την απόπειρα δολοφονίας (Vid)

Ακούστηκαν πάρα πολλά, αλλά...

Τα ξημερώματα της Κυριακής (14/7) ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη ημέρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Κι αυτό γιατί, ως γνωστόν, σε ομιλία του στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσής του στην Πενσιλβάνια, ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε πυροβολισμούς. Ευτυχώς, φυσικά, οι σφαίρες δεν βρήκαν τον στόχο τους και τον «έξυσαν» στο αυτί, με την εικόνα του με αίμα στο πρόσωπο και σφιγμένη τη γροθιά να γίνεται αυτομάτως κλασική.

Αφότου πέρασε το αρχικό σοκ και βεβαιώθηκαν οι πάντες πως ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών είναι σώος και αβλαβής, άρχισαν ν’ ακούγονται… διάφορα. Πολλά και διάφορα.

Οι βασικότερες θεωρίες συνωμοσίας ήταν οι εξής δύο: Α) Ο Μπάιντεν έβαλε να τον «ξεκάνουν» επειδή βλέπει ότι θα χάσει τις εκλογές, Β) Ο Τραμπ το «έστησε», προκειμένου να εκτοξεύσει τη δημοτικότητά του.

Προσπερνούμε το πρώτο μιας και ο Μπάιντεν οριακά κατάλαβε ότι έγινε επίθεση, και πάμε στο δεύτερο: είναι δυνατόν ο Τραμπ να έβαλε ο ίδιος να τον πυροβολήσουν, προκειμένου να ανεβάσει κι άλλο τις μετοχές του και να διασφαλίσει πως θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, καθότι προηγείται ήδη στις δημοσκοπήσεις;

Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν κάτι πάρα πολύ απλό: πως με δεδομένο τον αέρα που υπήρχε στον ανοιχτό χώρο τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε πολύ στραβά και αντί να περάσει ξυστά η σφαίρα να πετύχει τον πρώην πρόεδρο στο κεφάλι και να τον σκοτώσει.

Προσθέτουν, δε, πως η ενστικτώδης αντίδραση που έκανε ο Τραμπ- που ήταν αυτή που του έσωσε τελικά τη ζωή- είναι αδύνατο να είναι προϊόν… πρόβας, αφού αν γυρνούσε μισό κλάσμα του δευτερολέπτου, πάλι δε θα είχε γλυτώσει.

Θεωρίες συνωμοσίας τέλος, λοιπόν…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.