Μετά την τραγική εμφάνιση Μπάιντεν στο debate: Ώρα Ομπάμα για να «πέσει» ο Τραμπ (Pic)

Μετά την τραγική εμφάνιση Μπάιντεν στο debate: Ώρα Ομπάμα για να «πέσει» ο Τραμπ (Pic)

Χαμός στις ΗΠΑ

«Ραντεβού» για τις 10 Σεπτεμβρίου έδωσαν Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ οι οποίοι συμμετείχαν στο debate για τη διεκδίκηση του αμερικάνικου προεδρικού «θώκου».

Λίγο ο βήχας και το κρύωμα, λίγο οι αργοπορημένες απαντήσεις του Τζο Μπάιντεν στο σκληρό «κατηγορώ» του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως προβλημάτισαν τους Δημοκρατικούς και συνεπώς το επιτελείο του νυν προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Guardian, σε ανάλυσή του, για την τηλεμαχία μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα συναισθήματα των Δημοκρατικών με την παρουσία του κύριου υποψήφιού τους.

«Η παρουσία του ήταν καταστροφική. Η ομάδα του Μπάιντεν πρέπει να τον πείσει να αποσυρθεί και να γίνει ένα ανοιχτό συνέδριο» είπε χαρακτηριστικά βουλευτής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος  των ΗΠΑ.

Στρατηγικοί σύμβουλοι που βρίσκονται κοντά σε τρεις πιθανούς υποψηφίους των Δημοκρατικών δήλωσαν στο Politico ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του debate βομβαρδίστηκαν με γραπτά μηνύματα μέσω των οποίων τους ζητούνταν να βγει ο υποψήφιός τους μπροστά ως εναλλακτική λύση για τον Τζο Μπάιντεν.

Υποστηρικτής του Μπάιντεν δήλωσε ότι ήρθε η ώρα ο πρόεδρος να τερματίσει την εκστρατεία του. Χαρακτήρισε τη βραδιά του Μπάιντεν ως «τη χειρότερη εμφάνιση στην ιστορία» και είπε πως ήταν τόσο «κακός που κανείς δεν θα δώσει σημασία στα ψέματα του Τραμπ».

«Ο Μπάιντεν πρέπει να αποχωρήσει. Χωρίς αμφιβολία», πρόσθεσε ο ίδιος σε γραπτό μήνυμα, προτείνοντας ένα εναλλακτικό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τους κυβερνήτες του Μέριλαντ και του Μίσιγκαν.

Ακόμα και στελέχη των Δημοκρατικών εκτιμούν ως «καταστροφική» τη στιχομυθία μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ, στην οποία ο πρόεδρος φάνηκε ανέτοιμος και κατώτερος των προσδοκιών.


«Ώρα» Ομπάμα

Πλέον, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο επερχόμενο Συνέδριο των Δημοκρατικών, στις 19 – 22 Αυγούστου, όπου πιθανόν θα οριστεί διαφορετικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως όποιοι υποψήφιοι για την αντικατάστασή του θα οριστούν διά χειρός Μπάιντεν, ο οποίος χαίρει της πλήρους υποστήριξης του εκλεκτορικού σώματος, με πιθανές προσθήκες από τη λεγόμενη «γενιά των 50άρηδων».

Για όποιον ξέρει πρόσθεση, αυτό σημαίνει πως υποψήφια θα μπορούσε να είναι η νυν αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η de facto αντικαταστάτης του προέδρου σε περίπτωση που αδυνατούσε να περατώσει τα καθήκοντά του.

Ακόμα ένα όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Γκάβιν Νιούσομ, κυβερνήτη της προοδευτικής Καλιφόρνια, που έχει δηλώσει την αμέριστη στήριξή του στον Αμερικανό πρόεδρο.

Συγκαταλέγoνται επίσης και ο 59χρονος Τζέι Πρίτζκερ, εκατομμυριούχος επιχειρηματίας και κυβερνήτης της πολιτείας του Ιλινόι, επί μακρόν οικονομικό αρωγό των Δημοκρατικών, και η Γκρέτσεν Γουίτμερ, δικηγόρος που διατελεί κυβερνήτης του Μίσιγκαν από το 2019.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται για την αντικατάσταση Μπάιντεν είναι και αυτό της Μισέλ Ομπάμα. Η πρώην πρώτη κυρία θεωρείται ως μια «δυνατή» υποψηφιότητα αφού θα είναι τόσο η πρώτη γυναίκα όσο και Αφροαμερικανή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.