Το θεωρούν σχεδόν τελειωμένο: Ποιοι μπαίνουν στο β’ γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις στοιχηματικές

pasok

Μάχη για δύο πλέον…

Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και το τοπίο αρχίζει σιγά – σιγά να ξεκαθαρίζει. Το πρόσφατο debate των υποψήφιων αρχηγών δεν έφερε θεαματικές αλλαγές και πλέον αρχίζει να παγιώνεται μία κατάσταση που είχε φανεί από την αρχή της διαδικασίας.

Οι ρυθμιστές

Από τους έξι υποψηφίους, οι δύο είναι σχεδόν σίγουρο πια ότι δεν έχουν σχεδόν καμία τύχη ούτε για είσοδο στον δεύτερο γύρο. Παρά τον αξιοπρεπή τους αγώνα, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης δεν δείχνουν να έχουν εκείνο το έρεισμα που μπορεί να τους κάνει να αισιοδοξούν για την εκλογική μάχη, ουσιαστικά θα παλέψουν να αποφύγουν την τελευταία θέση.

Τις τελευταίες ημέρες, δύο ακόμα υποψήφιοι δείχνουν να χάνουν έδαφος, παρότι είχαν πολύ έντονη μιντιακή και σόσιαλ-μιντιακή παρουσία.

Τόσο ο Παύλος Γερουλάνος, όσο και η Άννα Διαμαντοπούλου φαίνεται ότι παγιώνουν την ετικέτα του αουτσάιντερ και πιθανότατα θα έχουν ρυθμιστικό ρόλο, μέσω συμμαχιών στον δεύτερο γύρο.

Η απόδοση τους να είναι κάποιος εκ των δύο ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει εκτοξευτεί στο 8,00 (με ανοδικές τάσεις), κάτι που δείχνει ότι όσο πλησιάζουμε προς την εκλογική διαδικασία, τόσο περισσότερο ψαλιδίζονται οι ελπίδες τους.


Κούρσα  για δύο…

Οι δημοσκόποι, αλλά και οι στοιχηματικές εταιρίες σχεδόν πια έχουν κλειδωμένο το ζευγάρι που θα μονομαχήσει για τον προεδρικό θώκο στον δεύτερο γύρο.

Ο Χάρης Δούκας φάνηκε να χάνει έδαφος στην τηλεοπτική τηλεμαχία, ωστόσο δείχνει ότι είναι εξαιρετικά δημοφιλής, έχει πολύ ισχυρό ρεύμα σε όσους επιθυμούν ανανεωτικές τάσεις και πλέον κοντράρει στα ίσα τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παραμένει πολύ οριακό φαβορί για την νίκη, όμως οι μπουκ εκτιμούν ξεκάθαρα πλέον ότι μιλάμε για μία ξεκάθαρη μάχη ανάμεσα σε δύο. Οτιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί ως έκπληξη πρώτου μεγέθους, οι οποίες σε αυτό το πολιτικό επίπεδο όπου οι δημοσκόποι μπορούν να προβλέψουν αμέτρητες παραμέτρους, σπανίζουν.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.