Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πήρε «εκδίκηση» ο Κασσελάκης…

Ελάχιστοι θα το παραδεχτούν, αλλά ισχύει 100%: Ιστορικό unfair στον Στέφανο Κασσελάκη...

Ξεκάθαρος ο συμβολισμός με τις 87 υπογραφές...

Επίσημη μορφή πήρε εδώ και μερικές ώρες η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ σε μία εξέλιξη, που φέρνει επιπλέον σεισμικές δονήσεις σε μία ακόμα επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η υποψηφιότητα κατατέθηκε μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη, ο οποία κατέθεσε και το πόθεν έσχες του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα βγει στην δημοσιότητα εντός των προσεχών ημερών από την ιστοσελίδα του κόμματος.

Ωστόσο, η κατάθεση της υποψηφιότητας έκρυβε και σημειολογικούς συμβολισμούς, αφού ο Στέφανος Κασσελάκης συμπεριέλαβε 87 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ακριβώς ο ίδιος αριθμός της κίνησης που ξεκίνησε την διαδικασία που οδήγησε στην ψηφοφορία για την έκπτωση του από το αξίωμα του Προέδρου.

Μία κίνηση που σαφώς ως στόχο είχε να… τρολάρει την ομάδα των 87 που οδήγησε το κόμμα της Κουμουνδούρου σε μία ακόμα εκλογική διαδικασία και σε αμέτρητα «συντροφικά» μαχαιρώματα.


Εκτροπή

Στην ομιλία της, η Θεοδώρα Τζάκρη εξαπόλυσε τα βέλη της και μίλησε για μία εκτροπή που ανέτρεψε τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον των διαδικασιών που οδηγούν την μεταφορά του συνεδρίου το τριήμερο 8-10 Νοεμβρίου: «Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή. Μία συγκυριακή πλειοψηφία του χθες όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου, που η ίδια είχε ψηφίσει, αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι στο συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι. Μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τηλεφωνικές ψήφους, φτάσαμε στο συνέδριο με zoom, που θα το χειρίζονται οι ίδιοι ακριβώς, για να βάλουν σιγαστήρα στη φωνή του ελληνικού λαού.

Ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούργιο για να γεννηθεί, ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Κυριακή. Κατέθεσα λοιπόν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη. 87, όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν, και το πόθεν έσχες του, και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ».

Υβριδικό συνέδριο

Χαμός γίνεται ωστόσο και αναφορικά με την μετάθεση του Έκτακτού Συνεδρίου κατά μία εβδομάδα. Η αρχική πρόθεση ήταν να διεξαχθεί από την 1η ως τις 3 Νοεμβρίου, όμως δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί διαθέσιμη αίθουσα χωρητικότητας 5.000 θέσεων, ώστε να μπορεί να χωρέσει το σώμα των συνέδρων.

Ως εκ τούτου, η λύση που προκρίθηκε ήταν η μετάθεση του κατά μία εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την περίοδο 8-10 Νοεμβρίου και η υβριδική διεξαγωγή του, καθώς θα είναι δυνατή και η παρουσία συνέδρων μέσω Zoom.

Ο χώρος που προκρίνεται αυτή την στιγμή είναι το συνεδριακό κέντρο Περιστερίου και η διαθέσιμη αίθουσα χωρητικότητας 2.500 ατόμων, που όμως πέφτει σε ένα άλλο πρόβλημα, καθώς για τις 10 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένος ο Μαραθώνιος της Αθήνας, που όπως είναι λογικό θα παραλύσει όλες τις συγκοινωνίες την ημέρα εκείνη, μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει πως τα προβλήματα συνεννόησης στον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούν κατά πολύ την εκλογή νέου προέδρου.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.