Λύθηκε το μυστήριο ενώ ξαναφουντώνει η πανδημία: Τι είχαν τελικά όσοι δεν κόλλησαν ποτέ κορωνοϊό

Χτυπάει πνεύμονες; Τα συμπτώματα της νέας μετάλλαξης που μπορεί να φέρει ξανά πίσω τις μάσκες
Δόθηκε απάντηση!

Μπορεί να είμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού αλλά συγκεκριμένες λοιμώξεις φουντώνουν. Την ίδια στιγμή ο κορωνοϊός έχει αποδείξει, πλέον, πως δεν… προτιμά εποχή και έχει επιδημικές εξάρσεις εν μέσω θέρους.

Ήδη κρούσματα και νοσηλείες είναι σε ανοδική πορεία. Στις αρχές του χρόνου καταγράφηκε μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Με δεδομένο ότι μολύνθηκε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού,  ο κορωνοϊός δεν είχε ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις τους μήνες που ακολούθησαν και μειώθηκε.

Σήμερα, η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με τη δεύτερη έξαρση του έτους, με ηλικιωμένους και ευάλωτους να αποτελούν τον πληθυσμό – στόχο του κορωνοϊού.

Οι εισαγωγές, οι νοσηλείες και οι θάνατοι παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, γεγονός που δείχνει την ανεπαρκή εμβολιαστική κάλυψη ενώ η ανοσία από το προηγούμενο επιδημικό «κύμα» φθίνει.

Κορωνοϊός: Τι είχαν όσοι δεν κόλλησαν;

Παρά το γεγονός ότι ο ο κορωνοϊός έχει γίνει μέρος της… κανονικότητας, υπάρχουν άνθρωποι που δεν κόλλησαν ποτέ κι οι επιστήμονες προσπαθήσουν να απαντήσουν στο γιατί.

Από έρευνες έχει διαπιστωθεί πως όσοι δεν είχαν ομάδα αίματος 0 έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να φέρουν περισσότερα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει πως η Α, η Β και η ΑΒ έχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν κορωνοϊό. Ταυτόχρονα αποδείχτηκε πως το ρέζους, θετικό ή αρνητικό δεν έπαιξε ρόλο.

Επομένως, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως όσοι έχουν ομάδα αίματος 0 είναι πιο θωρακισμένοι και όσοι δεν έχουν κολλήσει έχουν κυρίως τη συγκεκριμένη ομάδα αίματος, είτε με θετικό είτε με αρνητικό ρέζους. Ταυτόχρονα, όσοι δεν έχουν κολλήσει έχουν ένα άλλο χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με την ομάδα αίματος 0: έχουν περισσότερα ανοσοκύτταρα τα γνωστά ως Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία δημιουργούνται από προηγούμενες επαφές με αυτούς τους κορωνοϊούς που προκαλούν κρυολόγημα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version