Βόμβα διαγραφής Τσίπρα!

Διευρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη μεταγραφή - βόμβα του Στέφανου Κασσελάκη
Ο ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει στην εσωστρέφεια...

Σε οριακό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η κίνηση των 87, η λεγόμενη ανταρσία όπως λέγεται έχει φέρει τεράστιους κλυδωνισμούς, ακριβώς ένα χρόνο μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Η παρέμβαση 87 στελεχών του κόμματος – εκ των οποίων οι επτά βουλευτές- οι οποίοι με επιστολή στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζουν χαρακτηριστικά: «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μας υποχρεώνει να δούμε κατάματα τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα», ενώ αμφισβητούν και την ερμηνεία που δόθηκε στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, τονίζοντας με νόημα: «παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της Ακροδεξιάς».

Ραγδαίες εξελίξεις

Στην Κουμουνδούρου ήταν ενήμεροι για την ύπαρξη μίας τέτοιας επιστολής και ο Στέφανος Κασσελάκης ουσιαστικά πρόλαβε τις εξελίξεις. Την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με σκοπό την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα την Κυριακή (7/7).

Παρότι από την Κουμουνδούρου εκφράζεται η βεβαιότητα ότι δεν τίθεται θέμα νέας διάσπασης, εντούτοις όλα τα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ανάμεσα στους 87 είναι και ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά θέτουν ανοιχτά θέμα ηγεσίας, αφού εκτιμούν ότι το κόμμα έχει φύγει από τον ιδεολογικό του προσανατολισμό, ενώ εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για τον προσωποπαγή τρόπο διοίκησης από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, με εκατέρωθεν πυρά, υπονοούμενα, αιχμές και καρφιά και λάδι στην φωτιά από όλους, όπως οι διαρροές πως μόνο τρεις από τους 87 «αντάρτες» έβαλαν το χέρι την τσέπη για την διάσωση της εφημερίδας «Αυγή».

Η εσωστρέφεια έχει χτυπήσει κόκκινο και αν οι δύο πλευρές τραβήξουν το σχοινί στα άκρα, δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμα και ανεξαρτητοποιήσεις Βουλευτών, διαγραφές από το κόμμα, ολική διάσπαση.

Τελειώνει τον Τσίπρα;

Το σενάριο δημιουργίας ενός ενιαίου πολιτικού φορέα που θα ενώσει τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, που πρόσκεινται στον χώρο της κεντροαριστεράς υπό την σκέπη του Αλέξη Τσίπρα είναι πάντα ένα ρεαλιστικό σενάριο, το οποίο φαίνεται πως αποτελεί μόνιμο αγκάθι για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε τέτοιο βαθμό που καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν για ρήξη στις σχέσεις των δύο ανδρών, που ενδέχεται να πάρουν και επίσημο χαρακτήρα με την διαγραφή του ιστορικού ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, στην περίπτωση που δεν πάρει ανοιχτά θέση υπέρ του νυν Προέδρου του.

Μία σκέψη που αν τελικά μετουσιωθεί σε πράξη είναι βέβαιο ότι θα ρίξει κι άλλο νερό στον μύλο της εσωστρέφειας και θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ένα καυτό καλοκαίρι περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνοχή του οποίου δοκιμάζεται σκληρά για ακόμα μία φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version