4 χρόνια, δεν νόσησαν ποτέ: Το χαρακτηριστικό που έχουν οι λίγοι τυχεροί που δεν κόλλησαν κορωνοϊό σε κανένα κύμα

4 χρόνια, δεν νόσησαν ποτέ: Το χαρακτηριστικό που έχουν οι λίγοι τυχεροί που δεν κόλλησαν κορωνοϊό σε κανένα κύμα

Την... γλυτώνουν 

Μετά από εμπειρία τεσσάρων περίπου ετών, οι ειδικοί έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα για τους… τυχερούς που δεν κόλλησαν ποτέ κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Τα δύο κοινά στοιχεία όσων δεν κόλλησαν

Υπάρχει κάτι περισσότερο από το να είσαι απλά προσεκτικός και εμβολιασμένος που διαχωρίζει όσους μολύνονται και επαναμολύνονται από εκείνους που παραμένουν χωρίς καθόλου COVID. Όσοι δεν έχουν κολλήσει, φαίνονται πως έχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά…

Η εξήγηση που έχει δοθεί έχει να κάνει με το κοινό κρυολόγημα. Συγκεκριμένα, τα κρυολογήματα προκαλούνται από έναν ολόκληρο ζωολογικό κήπο ιών, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων κορονοϊών – 229E, NL63, OC43, HKU1.

Μια πρόσφατη μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο Nature έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν παραμείνει απαλλαγμένοι από τον κορωνοϊό τείνουν να έχουν περισσότερα ανοσοκύτταρα γνωστά ως Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία δημιουργούνται από προηγούμενες επαφές με αυτούς τους κορωνοϊούς που προκαλούν κρυολόγημα.

Επίσης από έρευνες έχει αποδειχτεί πως παίζει ρόλο και η ομάδα αίματος…

Αναλυτικά, οι ομάδες αίματος ΑΒ και Α, έχουν χαρακτηριστεί ως δυνητικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη λοίμωξη από τον κορωνοϊό. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως όσοι έχουν ομάδα αίματος 0 είναι θωρακισμένοι έναντι της COVID-19 και είναι σπάνιο να κολλήσουν.

Άρα όσοι έχουν περισσότερα Τ-λεμφοκύτταρα επειδή είχαν επαφές με κορωνοϊούς και ομάδα αίματος 0 είναι «θωρακισμένοι».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.