Αποτέλεσμα-έκπληξη: Ποιον βγάζει νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, δημοσκόπηση που ταράζει τα νερά

Epic: Με σημαία του ΠΑΣΟΚ πήγε στη συγκέντρωση ΚΚΕ (Pic)
Πέντε στην κούρσα διαδοχής για την προεδρία

Μετά την Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου. Πλέον, υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, είναι εκτός από τους προαναφερόμενους ακόμα τρεις: Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Κατρίνης στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του τονίζει πως το κάνει «με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη».

«Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει. Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας», αναφέρει.

Νωρίτερα, η Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας πως «στις 6 Οκτωβρίου η δημοκρατική παράταξη θα βρεθεί στις κάλπες, προκειμένου να εκλεγεί νέα ηγεσία. Αυτή η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή».

«Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν», συμπλήρωσε η Μιλένα Αποστολάκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσουν επίσης οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Δούκας.

«Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι γι’ αυτό είμαι εδώ και ζητώ την στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη. Να νικήσει τη ΝΔ όπως στην Αθήνα», υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας και ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων είτε χάσει είτε κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία.

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του λέγοντας πως «θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

Δημοσκόπηση που ταράζει τα νερά στο ΠΑΣΟΚ

Ενώ οι υποψήφιοι… ακονίζουν τα μαχαίρια τους, έγινε η πρώτη δημοσκόπηση για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό του politic.gr, ο Χάρης Δούκας προηγείται με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 20,9%.

Τρίτος με κοντινό ποσοστό κατατάσσεται ο Παύλος Γερουλάνος με 18,4%. Ωστόσο δεν έχει συμπεριληφθεί η υποψηφιότητα Κατρίνη και Αποστολάκη που είναι της τελευταίας στιγμής.

Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος Αθηναίων φαίνεται πως έχει δυναμική και μεταξύ των τριών «δυνατών χαρτιών» ξεχωρίζει.

Στη δημοσκόπηση, «άλλον» επέλεξε το 9,9% ενώ 11,9% απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει. Αθροιστικά το ποσοστό των δύο ξεπερνά το 21% οπότε δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις στον δρόμο προς τις κάλπες.

Στις απαντήσεις ποιος διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο «κανείς» αποτελεί τη δημοφιλέστερη απάντηση με 38%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version