Εάν βγεις θετικός στην COVID: Η πρώτη, σωτήρια κίνηση που πρέπει να κάνεις στο σπίτι για να αποφύγεις τη νοσηλεία

Ανοίγουμε στα τυφλά: Ως 50% η πιθανότητα να κάνει λάθος το self test!

Η... μαγική κίνηση στο σπίτι 

Με τη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού να έχει ολοκληρωθεί και την COVID-19 να έχει περάσει σε μια κατάσταση κανονικότητας, η αντιμετώπιση της νόσησης φαίνεται να ακολουθεί κάποια συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Μπορεί τα εμβόλια να αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν πανάκεια…

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που νοσούν μέχρι και σήμερα από κορωνοίό, αλλά διαπιστώθηκε πως μία συγκεκριμένη κίνηση στο σπίτι μπορεί να τους γλιτώσει από τυχόν νοσηλεία.

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στη φετινή ετήσια επιστημονική συνάντηση του Αμερικανικού Κολεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας στην Καλιφόρνια, η αγωγή με αλάτι και νερό φαίνεται να σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας στις λοιμώξεις COVID-19.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως οι γαργάρες με αλατόνερο προλαμβάνουν τη νοσηλεία από COVID-19.

Η έρευνα

Κατά την περίοδο 2020-2022, 55 άτομα ηλικίας 18-65 ετών με θετικό PCR τεστ για λοίμωξη SARS-CoV-2 επιλέχθηκαν τυχαία για να λάβουν χαμηλή ή υψηλή δόση αλατούχου διαλύματος για 14 ημέρες.

Το διάλυμα χαμηλής δοσολογίας αποτελείται από 2,13 γραμμάρια αλατιού διαλυμένα σε οκτώ ουγγιές ζεστού νερού (περίπου 227 ml) και το διάλυμα υψηλής δοσολογίας από έξι γραμμάρια αλατιού διαλυμένα σε οκτώ ουγγιές ζεστού νερού. Οι συμμετέχοντες έκαναν γαργάρες και ρινική πλύση τέσσερις φορές την ημέρα για 14 ημέρες. Επιπλέον, αξιολογήθηκαν 9.398 άτομα με λοίμωξη SARS-CoV-2, οι οποίοι αποτέλεσαν τον πληθυσμό αναφοράς.

Όπως προκύπτει, τα ποσοστά νοσηλείας στα σχήματα χαμηλής και υψηλής δοσολογίας αλατούχου διαλύματος ήταν σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι στον πληθυσμό αναφοράς: 18,5% για τη χαμηλή δοσολογία, 21,4% για την υψηλή και 58,8% για τον πληθυσμό αναφοράς.

«Στόχος μας ήταν να εξετάσουμε τις ρινικές πλύσεις με φυσιολογικό ορό και τις γαργάρες για πιθανή συσχέτιση με τη βελτίωση των αναπνευστικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη λοίμωξη από κορονοϊό», επισημαίνει ο Τζίμι Εσπινόζα, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

«Διαπιστώσαμε ότι και τα δύο σχήματα φυσιολογικού ορού φαίνεται να σχετίζονται με χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας στις λοιμώξεις SARS-CoV-2. Ελπίζουμε ότι μπορούν να γίνουν περισσότερες μελέτες για την περαιτέρω διερεύνηση της συσχέτισης», προσθέτει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.