Ντρέπεστε κι εσείς γι’ αυτό που γίνεται όλο το καλοκαίρι στην Ύδρα; (Pic)

Ντρέπεστε κι εσείς γι’ αυτό που γίνεται όλο το καλοκαίρι στην Ύδρα; (Pic)

Εικόνες που προκαλούν θλίψη

Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Ύδρα εν μέσω καλοκαιριού όπου η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ένα γαϊδουράκι, έκανε απελπισμένη προσπάθεια να διατηρήσει την ισορροπία του ενώ του είχαν φορτώσει ένα ψυγείο στην πλάτη.

Για το ζήτημα αντέδρασε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις» επισημαίνοντας ότι «στην χώρα μας δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ιπποειδών» και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι επειδή «παρακαλούσαμε να καταθέσουμε προτάσεις πριν ψηφιστεί ο ν. 4830/2021 και μας έκλεισαν την πόρτα στα μούτρα».

 

Ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης μίλησε στο MEGA και υποστήριξε πως το ζώο δεν έχει κακοποιηθεί…

«Το να μιλάει κάποιος για κακοποίηση ζώων χωρίς να έχει προσδιοριστεί κάτι είναι ανεύθυνο, αλλά αγγίζει και τα όρια της συκοφαντίας. Είχαμε το ίδιο περιστατικό πέρυσι, μιλούσαν για κακοποίηση γαϊδουριού και ήταν μουλάρι. Είναι ζώα εργασίας. Σύμφωνα με τις διατάξεις ένα τέτοιο ζώο μπορεί να κουβαλήσει το 1/5 του βάρους του, δηλαδή περίπου 100 κιλά. Μία ηλεκτρική συσκευή όπως φαίνεται στο βίντεο δεν ζυγίζει πάνω από 60-70 κιλά» είπε ο κ. Κουκουδάκης.

«Ο τρόπος που φορτώνεται το ζώο είναι για να μην καταπονείται με τα ξύλα. Στην Ύδρα απαγορεύεται η κίνηση ΙΧ, μηχανών. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, εδώ και 400 χρόνια χρησιμοποιεί ζώα για όλες τις οικονομικές δραστηριότητες. Είναι βασικό να καταλάβει κάποιος την τοπική κουλτούρα. Δεν συντρέχουν λόγοι κακοποίησης ζώου» είπε ο κ. Κουκουδάκης.

«Εγώ δεν ντρέπομαι να πω πως αυτή είναι η καθημερινότητα του νησιού εδώ και 200 χρόνια. Εμείς κάθε χρόνο φέρνουμε την Animal Action για τα ιπποειδή. Συντηρούμε 1.000 αδέσποτες γάτες ως δήμος. Είναι άδικο. Υπερασπίζομαι την αλήθεια», υποστήριξε.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.