Τρίτη δόση για όλους; Η εισήγηση που περιμένουν στο Υπουργείο Υγείας

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μίλησε για την τρίτη δόση του εμβολίου, σημειώνοντας πως «αναμένεται η εισήγηση της Επιτροπής για τον γενικό πληθυσμό».
Τρίτη δόση για όλους; Η εισήγηση που περιμένουν στο Υπουργείο Υγείας

Όπως σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, με βάση τις εισηγήσεις «παρακολουθούμε ποιοι πρέπει να πάνε σε αναμνηστική δόση. Αυτοί είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι», μέχρι στιγμής.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Επιτροπή εξετάζει δύο πράγματα: Από τη μια, αν θα γίνει στους άνω των 60 και από την άλλη, τη χρονική διάρκεια, ενώ σημείωσε ότι «εξαρτάται από την εισήγηση της Επιτροπής για το αν θα γίνει στον γενικό πληθυσμό η τρίτη δόση».

«Εμείς δεν ζητάμε κάτι, εκείνοι μας λένε επιστημονικά τι πρέπει να κάνουμε. Αν κρίνουν οι ειδικοί ότι χρειάζεται είτε για όλο τον πληθυσμό είτε μετά από ένα χρονικό διάστημα κάποιων μηνών, θα ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «πιστεύουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχουμε εισήγηση για αυτό το θέμα».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και το αν αυτά θα κλείσουν σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι πέρα από το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται δεν υπάρχει άλλη εισήγηση.

Σημείωσε παράλληλα ότι το υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται για τυχόν νοσηλείες παιδιών, αυξάνοντας τις ήδη υπάρχουσες κλίνες στον δημόσιο τομέα και σε πλήρη συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα. «Μακάρι να μην χρειαστούν νοσηλείες, αλλά είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όσες χρειαστούν», ανέφερε ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ