«Κάντε το άμεσα αλλιώς θα γίνουμε Ισραήλ»: Αυτό ζήτησε από τον Πλεύρη ο Σωτήρης Τσιοδρας

Δυσκολεύουν τα πράγματα
«Κάντε το άμεσα αλλιώς θα γίνουμε Ισραήλ»: Αυτό ζήτησε από τον Πλεύρη ο Σωτήρης Τσιοδρας

Την πρώτη τους επαφή -ως υπουργός και υφυπουργός Υγείας- με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρας είχαν πριν λίγα 24ωρα ο Θάνος Πλεύρης & η Μίνα Γκάγκα.

Ο καθηγητής ενημέρωσε το νέο δίδυμο του υπουργείου τόσο για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας, όσο και για την πορεία του εμβολιασμού ανά τον κόσμο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κύριος Τσιόδρας εξέφρασε την ανησυχία του για τον «δύσκολο» επιδημιολογικά χειμώνα που πλησιάζει και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που αναμένεται μετά και το άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στο παράδειγμα της Δανίας η οποία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη η οποία κατόρθωσε να μετατρέψει τον κορωνοϊό σε… εποχική γρίπη. Έχοντας το νο1 εμβολιαστικό πρόγραμμα πανευρωπαϊκά κατάφερε να πείσει τους πολίτες της ότι η επιστροφή στην κανονικότητα έρχεται μόνο μέσα από τον εμβολιασμό με αποτέλεσμα σε 4 μέρες από σήμερα να ανοίγει τα πάντα χωρίς περιορισμούς.

Παρότι ο καθηγητής θα ήθελε πολύ η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Δανίας, βλέπει ότι αυτή τη στιγμή είμαστε δυστυχώς πιο κοντά στο Ισραήλ παρά στους Σκανδιναβούς. Γι’ αυτό στη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Υγείας ήταν απόλυτος στο τι πρέπει να συμβεί για να μην την πατήσουμε κι εμείς με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ξεκαθάρισε πως μόνο η αύξηση των εμβολιασμών θα μπορούσε αφενός να δώσει τέλος σε όποια τοπικά μέτρα λαμβάνονται, αφετέρου να φέρει αποκλιμάκωση στο ΕΣΥ, δίνοντας ουσιαστικά οδηγία στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το πως πρέπει να κινηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ