Η φύση δείχνει το σκληρό πρόσωπό της στην Κωνσταντινούπολη.
Σε μία από τις πιο κρίσιμες περιβαντολλογικές της κρίσεις βρίσκεται η Τουρκία μετά τις συνεχόμενες περιόδους ξηρασίας που διανύει με το πρόβλημα να γίνεται ορατό και άμεσο για τις δύο μεγαλουπόλεις της, την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.
Η εποχική ξηρασία και η μεγάλη χρήση του νερού για την καταπολέμηση της πανδημίας έχει «γονατίσει» την Τουρκία και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η Άγκυρα έχει αποθέματα νερού για μόλις 110 ημέρες. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για την Κωνσταντινούπολη στην οποία οι βρύσες θα κλείσουν σε 45 μόλις ημέρες.
Τα αποθέματα στην πόλη των 15 εκατομμυρίων έχουν φτάσει μόλις στο 19% και αν δεν αντιμετωπιστεί το άμεσο πρόβλημα της λειψυδρίας θα ακολουθήσουν υγειονομικά και περιβαντολλογικά προβλήματα ανυπολόγιστου ύψους καθώς η στάθμη του πόσιμου νερού έχουν κατέβει επικίνδυνα.
Τα φράγματα της Άγκυρας έχουν πτώση στη στάθμη του νερού κατά 20%, με τον δήμαρχο της πόλης, Μανσούρ Γιαβάς, να προειδοποιεί μέσα από μήνυμά του στους κατοίκους της πρωτεύουσας να μην σπαταλούν άσκοπα νερό και να αποθηκεύουν νερό.
O Eρντογάν, ο οποίος έριξε μεγάλο βάρος της πολιτικής του στρατηγικής στην ενέργεια και την έρευνα για νέα κοιτάσματα καυσίμων, βλέπει έναν παράγοντα που δεν υπολόγιζε να χτυπάει τη χώρα και τη φύση να είναι ο άμεσος εχθρός των δεκάδων εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών.
Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.Barajlarda doluluk oranı düşünce havzalarda detaylı temizlik yaptık.
Barajlarımızdaki su özenle arıtılarak evlerimize geliyor ama havzalarımızın temiz tutulması da bir hayli önemli. Su kaynaklarımıza özen gösterelim, suyumuzu tasarruflu kullanalım. pic.twitter.com/Myfv40uxWv
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) January 5, 2021