Ο παράγοντας – κλειδί: Έτσι θα λήξουν τα περιοριστικά μέτρα

«Έπρεπε να σκοτώσουμε τους πρώτους ασθενείς κορωνοϊού στην Κίνα»

Πώς θα έρθει η πρώτη χαλάρωση των μέτρων.

Σε καραντίνα βρίσκονται δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ήδη τα κρούσματα έχουν φτάσει τα δύο εκατομμύρια παγκοσμίως ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 100 χιλιάδες. Αυτό που περιμένει με αγωνία όλος ο κόσμος είναι η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας που θα γίνει σταδιακά.

Φυσικά η κατάσταση σε κάθε χώρα είναι διαφορετική αλλά υπάρχουν παράγοντες που καθορίζουν τη λήξη των περιορισμών. Το BBC αναλύει τα δεδομένα για την άρση των περιορισμών στη Βρετανία, ωστόσο οι ίδιοι παράγοντες θα καθορίσουν τα μέτρα σε όλον τον πλανήτη.

Όπως επισημαίνει ο Άνταμ Κουτσάρσκι δε μπορούν να αλλάξουν όλα από τη μία στιγμή στην άλλη. Όπως επεσήμανε δεν μπορεί απλά να γίνει μία άρση των μέτρων.

Κάτι τέτοιο όπως τόνισε θα φέρει έκρηξη των νέων κρουσμάτων. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ένας άνθρωπος που έχει μολυνθεί κολλάει κατά μέσο όρο άλλους τρεις.

Η μείωση των λοιμώξεων κατά 60-70% θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όπως επισημαίνει ο Δρ. Κουτσάρσκι, οι κοινωνικές επαφές πρέπει να μειωθούν σε αυτό το ποσοστό για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Όπως τόνισε τα μαζικά τεστ δε θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα αφού και πάλι όσοι έχουν μολυνθεί θα έπρεπε να απομονωθούν. Μία άλλη στρατηγική σύμφωνα με τον καθηγητή ονομάζεται «ενισχυμένη θωράκιση». Προσπαθούμε δηλαδή να σταματήσουμε την απειλή για τις ομάδες που απειλούνται περισσότερο από τον φονικό ιό.

Όπως τόνισε για να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι για 12 εβδομάδες. Αν η θωράκιση πετύχει τόσο θα μπορούσε να έρθει μία πρώτη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.