Τούμπα όλα στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν

Madeleine-McCann
Απόφαση - σταθμός

Διαρκείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία και εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας το 2007.

Λίγο πριν γιορτάσει τα τέταρτα γενέθλιά της, η Μαντλίν ΜακΚαν εξαφανίσθηκε στις 3 Μαΐου 2007 από το δωμάτιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Πράια ντα Λουζ, ένα μικρό θέρετρο του Αλγκάρβε όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο.

Η εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας οδήγησε σε μια μεγάλη διεθνή εκστρατεία από την Κέιτ και τον Τζέρι Μακάν για να την ξαναβρούν και παραμένει ένα από τα μεγάλα εγκληματολογικά αινίγματα των τελευταίων ετών.

Μαντλίν ΜακΚαν: Τούμπα όλα στην εξαφάνιση

Βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν είναι ο Christian Brueckner ο οποίος έχει καταδίκες για βιασμό, κακοποίηση παιδιών, κλοπή και απάτη.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε δίκη για τρεις βιασμούς και κακοποίηση δύο κοριτσιών την εποχή που ζούσε στο Αλγκάρβε, την περιοχή όπου εξαφανίστηκε και η Μαντλίν.

Η επικεφαλής εισαγγελέας Ute Lindemann χαρακτήρισε τον Γερμανό περιπλανώμενο ως «σαδιστή ψυχοπαθή» και ζήτησε ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι ο Christian B ήταν επικίνδυνος, έχοντας προηγούμενες καταδίκες για βιασμό, κακοποίηση παιδιών, κλοπή και απάτη, και πρότεινε να κρατηθεί προληπτικά μετά την έκτιση της ποινής του.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του, Friedrich Fulscher, υποστήριξε ότι ο πελάτης του οδηγήθηκε σε δίκη για τα σεξουαλικά εγκλήματα εξαιτίας της υπόθεσης απαγωγής της Μαντλίν ΜακΚαν.

Στην τελική του αγόρευση, ο Fulscher δήλωσε ότι ο Christian δεν θα έπρεπε να έχει κατηγορηθεί για τα εγκλήματα αυτά, υποστηρίζοντας ότι οι διωκτικές αρχές είχαν χάσει την απαραίτητη συναισθηματική απόσταση από την υπόθεση, κάτι που συνδυάστηκε με ερασιτεχνική έρευνα από την αστυνομία.

Τελικά, η δικαστής Ute Engemann κατέληξε στο ότι δεν υπήρχαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να καταδικάσει τον Brueckner, ενώ χαρακτήρισε ασταθή και αναξιόπιστη τη μαρτυρία του Helge Busching, πρώην φίλου του Christian, που ισχυρίστηκε ότι είδε βιντεοσκοπήσεις του κατηγορούμενου να διαπράττει βιασμούς.

Με το τέλος αυτής της δίκης, οι εισαγγελικές αρχές στο Μπράουνσβαϊγκ θα βρεθούν υπό πίεση να επικεντρωθούν ξανά στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν και να αποφασίσουν εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες στον Christian Brueckner για την εξαφάνισή της.

Ο Christian Brueckner έχει υπάρξει ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν τα τελευταία επτά χρόνια, αλλά δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα και αρνείται κάθε εμπλοκή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version