Εάν φύγει απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ: Τι έδειξε η κρυφή δημοσκόπηση για το ποσοστό του νέου κόμματος Κασσελάκη

Ελάχιστοι θα το παραδεχτούν, αλλά ισχύει 100%: Ιστορικό unfair στον Στέφανο Κασσελάκη...
Μόνος του και... όλοι τους!

Επισήμως, με θεσμικό τρόπο δηλαδή, δεν έχει πει τίποτα. Η επίσημη τοποθέτηση του έγινε μέσω Χ (πρώην Twitter) και ήταν ένα σιβυλλικό μήνυμα που μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως: ««Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ.».

Αυτό το «είμαι εδώ» του Στέφανου Κασσελάκη λίγες ημέρες μετά από την εκτροπή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες που ο καθένας μπορεί να μεταφράσει με τον τρόπο του.

Ναι, δείχνει ότι θα διεκδικήσει ξανά το χρίσμα, αλλά δεν είναι και 100% δεδομένο. Διότι, αν δημοσκοπικά δει ότι δεν έχει ελπίδες, τότε δεν αποκλείεται να αποχωρήσει διακριτικά, ώστε να μην τραυματίσει κι άλλο την πολιτική του εικόνα.

Τοξικότητα

Η πρόταση μομφής από την κίνηση των 87, πέρασε με σαρωτική πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη επιτροπή και τα δύο επιτελεία εργάζονται πυρετωδώς για τις επόμενες κινήσεις τους, σε ένα περιβάλλον αρκετά τοξικό και με πολύ μεγάλη ένταση.

Μάλιστα το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης αναμένεται να κλιμακωθεί κι άλλο αφού όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές έχουν αρκετά χαρτιά στα χέρια τους, τα οποία θα πετούν σταδιακά ώστε να πλήξουν το απέναντι μέτωπο.

Τι λένε τα γκάλοπ

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις που κάνουν τα επιτελεία, δείχνει αυτό που υποπτεύονταν όλοι. Δημοφιλέστερος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να επιστρέψει στην Κουμουνδούρου.

Κι αυτό λέει πολλά για το γκελ που (δεν) κάνουν τα πρόσωπα που διεκδικούν το χρίσμα.

Συνάμα ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά σε μονοψήφια νούμερα σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, αφού η επικοινωνιακή ζημιά στην δεξαμενή των ψηφοφόρων του είναι ανυπολόγιστη.

Το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε και δημοσκόπηση αναφορικά με την δημιουργία νέου κόμματος, με τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά, αφού οι μετρήσεις έδειξαν κι εδώ χαμηλό μονοψήφιο νούμερο.

Έρχεται μάχη

Ο Κασσελάκης επέστρεψε στην Αθήνα από τις Σπέτσες και σήκωσε μανίκια για την τελική μάχη. Τα βέλη, οι απειλές και οι έριδες είναι σίγουρο ότι θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες ημέρες, μάλιστα υπάρχει η φήμη ότι αν περάσει στον δεύτερο γύρο, τότε η ομπρέλα των 87 θα συνασπιστεί εναντίον του όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος του -ακόμα και τον Παύλο Πολάκη με τον οποίο υπάρχουν ιστορικές διαφορές.

Κι αυτός δείχνει ότι αυτή τη στιγμή ο Κασσελάκης έχει απέναντι του όλο τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι απλώς 5 υποψήφιους για την προεδρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version