Νέος αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ: Το αποτέλεσμα της κρυφής δημοσκόπησης που ανατρέπει τα δεδομένα

syriza
Ποιος είναι το φαβορί για την αρχηγία;

Το Σαββατοκύριακο έφερε καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ που μπαίνει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας μετά την έγκριση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Πρακτικά, το κόμμα είναι χωρίς πρόεδρο και θα το εκπροσωπήσει ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ. Πλέον, αναμένεται να γίνουν νέες εσωκομματικές εκλογές ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα ένας χρόνος από τις κάλπες που έφεραν στην προεδρία τον μέχρι πρότινος επιχειρηματία.

Η έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής έγινε το Σάββατο (7/9) με τον πρόεδρο να ζητά από τους διαφωνούντες να κάνουν πρόταση μομφής εις βάρος του, αρνούμενος να σηκώσει το γάντι που έριξαν οι «87» και ο Παύλος Πολάκης για την προσφυγή στη βάση.

Η πρόταση μομφής κατατέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή από τους «87» και είχε 100 υπογραφές ζητώντας εκ νέου εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με συγκρούσεις και εκατέρωθεν «μαχαιριές», με χαρακτηριστικό το επεισόδιο με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη για το lifestyle. «Το δικό σου lifestyle είναι της ανδρικής σχολής; Ενοχλεί ο gay;» είπε από το βήμα ο πρόεδρος του κόμματος.

Ακολούθησε διαφωνία για το αν η ψηφοφορία επί της προτάσεως μομφής θα ήταν φανερή ή μυστική. Ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμούσε τα μέλη να πουν δημοσίως αν συμφωνούν ενώ οι «87» το αρνούνταν. Εν τέλει αποφασίστηκε η μυστική ψηφοφορία, η οποία και έγινε την Κυριακή (8/9).

Η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη χρειαζόταν 148 «ναι» για να περάσει. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σε σύνολο 295, ενώ εννέα μέλη απείχαν. Τα αποτελέσματα:

«Ξεφτίλισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τους έβαλαν κουκούλα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και είπε πως νιώθει «λυτρωμένος».

Πλέον αναμένεται να αποφασιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι διεκδικούν την ηγεσία και τι δείχνει δημοσκόπηση

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσημα έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους ο Παύλος Πολάκης, αλλά και ο Νικόλας Φαραντούρης.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, υποψηφιότητα ενδέχεται να θέσει και ο Σωκράτης Φάμελλος για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικό αποτελεί το τι θα κάνει ο Νίκος Παππάς. Υπενθυμίζεται πως ο νυν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες κάλπες για την εκλογή προέδρου.

Ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ μαίνεται εδώ και καιρό και οι κρυφές δημοσκοπήσεις… δίνουν και παίρνουν.

Σε μετρήσεις που έχουν γίνει για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως το κλίμα είναι ρευστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρυφή δημοσκόπηση δείχνει ότι τα μεγάλα φαβορί για την ηγεσία του κόμματος είναι ο Παύλος Πολάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ίδια μέτρηση φαίνεται πως στον πρώτο γύρο προηγείται ο κ. Κασσελάκης και ακολουθεί ο κ. Πολάκης. Όμως σε ενδεχόμενο δεύτερου γύρου φαίνεται πως σημειώνεται συσπείρωση προς την πλευρά του δεύτερου, αφού η δημοσκόπηση τον δίνει πρώτο σε μία… τελική αναμέτρηση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

(Κρυφή δημοσκόπηση δείχνει ότι στον πρώτο γύρο προηγείται ο Κασσελάκης του Πολάκη, αλλά στον δεύτερο βγαίνει με μεγάλη διαφορά ο Πολάκης)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version