Τύμπανα ολοκληρωτικού πολέμου: «Ξεχάσαμε» όλοι μας τι γίνεται στο Ισραήλ… 

polemos

Μαίνεται ο πόλεμος... 

Η ισραηλινή κυβέρνηση διεμήνυσε πως θα «πλήξει σκληρά τον εχθρό», την επομένη του βομβαρδισμού στα υψίπεδα του Γκολάν, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 12 παιδιών και νέων.

Το Ισραήλ απέδωσε το χτύπημα σε χωριό του Γκολάν στην Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι ανησυχίες για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, στη «σκιά» του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά του το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ εναντίον των «συνεπειών» που θα είχε ευρείας κλίμακας επίθεση αντιποίνων στον Λίβανο.

Κάθε νέα «περιπέτεια» του Ισραήλ θα μπορούσε να «οδηγήσει σε επιδείνωση» του «πολέμου στην περιφέρεια», είπε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Νάσερ Κανάνι.

Η επίθεση με νεκρούς στα υψίπεδα του Γκολάν

Σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ, το Σάββατο ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου στο χωριό Ματζντάλ Σαμς προκαλώντας τον θάνατο 12 αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας μεταξύ 10 και 16 ετών, και τραυματίζοντας άλλους περίπου τριάντα ανθρώπους. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αγόρι 11 ετών αγνοείται.

Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε ιρανική ρουκέτα τύπου Φαλάκ, με κεφαλή που περιείχε γόμωση 53 κιλών εκρηκτικών, σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ -η οποία διέψευσε πως επρόκειτο για δική της ενέργεια- είναι η μόνη δύναμη στην περιοχή που έχει στο οπλοστάσιό της αυτόν τον τύπο ρουκέτας, ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας το λιβανικό κίνημα πως «υπερέβη όλες τις κόκκινες γραμμές» ανοίγοντας πυρ «εναντίον αμάχων», και δη «εσκεμμένα».

«Ολοκληρωτικός πόλεμος»

Η Χεζμπολάχ θα το πληρώσει «ακριβά», απείλησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησής του εξουσιοδότησε τον ίδιο και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ να «αποφασίσουν για τον τρόπο και τον χρόνο της ανταπόδοσης εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ».

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Παιδείας Γιοάβ Κις, δήλωσε ότι αναμένει από το υπουργικό συμβούλιο να απαντήσει «με πλήρη ισχύ» μετά τη φονική επίθεση με ρουκέτες στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, «ακόμη και αν αυτό σημαίνει να εισέλθουμε σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο» με τη Χεζμπολάχ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στο ισραηλινό κανάλι 12 ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει ένας ευρύτερος πόλεμος. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Χεζμπολάχ έχει ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές εδώ και η απάντηση θα το αντανακλά αυτό», ανέφερε.

«Πλησιάζει η στιγμή κατά την οποία αντιμετωπίζουμε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο», υποστήριξε.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή τείνει να ξεφύγει αφού οι συγκρούσεις στη Γάζα δεν λαμβάνουν τέλος, τη στιγμή που το Ιράν και η Χεζμπολάχ απειλούν ανοιχτά το Ισραήλ. Οπότε δεν αποκλείεται να γίνουμε μάρτυρες ενός «ολοκληρωτικού πολέμου» στη γειτονιά μας.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.