Αλλαγή στρατηγικής: Τι δεν θα βρείτε πλέον στα Jumbo με απόφαση Βακάκη

jumbo
Αλλάζουν τα πράγματα στα Jumbo...

Ενώ η Jumbo έχει ξεπεράσει το «φράγμα» των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ και το χρηματιστήριο είναι στα πάνω του, ο Απόστολος Βακάκης προέβη σε μία νέα κίνηση.

Ο επιχειρηματίας παρακολουθεί την αγορά και συνεχώς βρίσκεται σε κίνηση. Τελευταία, ο επικεφαλής των Jumbo εισέπραξε από placement το ποσό των 109 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο και έδωσε στις κόρες του, Χριστίνα και Σοφία, οι οποίες είναι παντρεμένες με εφοπλιστές.

Jumbo: Αλλαγή στρατηγικής

Ενώ η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω δύο μεγάλων πολεμικών συρράξεων και μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης ο Απόστολος Βακάκης κάνει κινήσεις για να έχει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.

Η κρίση στη Μέση Ανατολή δείχνει πως έχει μονιμοποιηθεί με αποτέλεσμα να παγιώνονται πρωτόγνωρες καταστάσεις στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα οι οποίες επηρεάζουν το κόστος και τον χρόνο διακίνησης αγαθών και εμπορευμάτων.

Υπό αυτό το πλαίσιο, ο Απόστολος Βακάκης αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική…

Ο επικεφαλής του oμίλου Jumbo, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να εμφανίζει αδιαλείπτως αύξηση τζίρου και κερδών, προειδοποιεί την αγορά ότι είναι λάθος να μετακυλίεται διαρκώς το αυξημένο κόστος στις πλάτες του καταναλωτή γιατί απλώς κάποια στιγμή ο καταναλωτής δεν θα αντέξει.

Γι’ αυτό ανακοίνωσε ότι επιλέγει να περιορίσει τα αποθέματά του, να μην αγοράζει (να μην προμηθεύεται) προϊόντα σε τιμές που δεν αντιστοιχούν στη εισοδηματική κατάσταση των καταναλωτών, σύμφωνα με το newmoney.gr. Άρα περιορίζονται στα Jumbo όσα αντικείμενα είχαν αυξημένη τιμή σε σχέση με τον χαμηλό μέσο όρο που έχουν τα προϊόντα που πωλούνται.

Κάτι ανάλογο ο Απόστολος Βακάκης είχε κάνει και στην περίοδο της πανδημίας του COVID, γεγονός που του απέφερε αύξηση των μεριδίων αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version