Μάθατε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τον κορωνοϊό στην Αθήνα;

koronoios
Ενώ μπήκαμε στο φθινόπωρο 

Οι ιώσεις… θερίζουν και ο κορωνοϊός διασπείρεται στην κοινότητα, ενώ τυπικά έχουμε μπει στο φθινόπωρο αλλά με υψηλές θερμοκρασίες.

Στην Ελλάδα ήρθε η παραλλαγή XEC όμως στην ουσία επικρατεί η Flirt της μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την ίδια, οι δύο παραλλαγές «είναι παρόμοιες και τα συμπτώματα είναι τα βασικά:

  • Πυρετός
  • Κεφαλαλγίες
  • Πονόλαιμος

Η νόσηση διαρκεί περίπου τρεις με τέσσερις ημέρες και η αρνητικοποίηση έρχεται μετά από πέντε με έξι ημέρες.

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε τυχεροί, έχουμε ακόμη καλές ημέρες, είμαστε σε εξωτερικούς χώρους, στα σχολεία ανοίγουν τα παράθυρα. Η ουσία είναι να έχουμε ένα αντισηπτικό μαζί μας γιατί θα έχουμε και άλλες ιώσεις, κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης» είπε η κ. Παγώνη στο OPEN.

Κορωνοϊός: Τι συμβαίνει στην Αθήνα 

Στην τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία από τους εργαστηριακούς ελέγχους των λυμάτων για την επιτήρηση του SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με την έκθεση, πανελλαδικά το ιικό φορτίο είναι σε μέτρια επίπεδα ωστόσο παρατηρείται αύξηση στα λύματα σε πέντε από τις 10 περιοχές που ελέγχθησαν. Ωστόσο στην πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας και στην Αθήνα, το ιικό φορτίο σταθεροποιήθηκε.

Μείωση παρατηρήθηκε σε μία από τις δέκα (1/10) περιοχές. Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε σε τέσσερις περιοχές. Καθαρή αύξηση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Χανιά (+122%), στην Πάτρα (+89%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο Βόλο (+16%), στα Ιωάννινα (+14%) και
στη Λάρισα (+11%).

Μείωση παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (-26%). Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (+3%), στην Ξάνθη (-4%), στην Αττική (+5%) και στο Ηράκλειο (-6%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version