Περνάει σε άλλα χέρια...
Το φαινόμενο Ανδρέας Βγενόπουλος, δεν άρχισε και δεν τελείωσε με τη φυσική παρουσία του επιχειρηματία στα πολιτικοοικονομικά δρώμενα της χώρας.
Μέχρι σήμερα κάποιοι τον αναζητούν, πιστεύοντας ακόμη και σε θεωρίες συνωμοσίας. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται πως αναζητούν, πρακτικά, κάποιοι μέχρι και σήμερα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του επιχειρηματία για να κάνουν «καλές» δουλειές.
Σε κάθε περίπτωση ο Ανδρέας Βγενόπουλος πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας στις 5 Νοεμβρίου 2016, όταν άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 62 ετών.
Τέλος εποχής για το καμάρι του Βγενόπουλου
Στις 27 Μαρτίου 2024, θα χτυπήσει ξανά το ηλεκτρονικό σφυρί για την εντυπωσιακή βίλα του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη με τον χαρακτηριστικό, επιβλητικό πύργο ύψους 16 μέτρων.
Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, επιφάνειας 3.533 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Πάρνηθος, η οποία συνδέει τη λεωφόρο Θησέως με την παράπλευρη οδό του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Λαμίας.
Σε αυτή την έκταση έχει ανεγερθεί η βίλα, η οποία αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι, ώστε να συνιστούν μία μονοκατοικία.
Η συνολική δόμηση είναι 1.604,72 τ.μ., εκ των οποίων τα 1.212,86 τ.μ. αποτελούν χώρους κύριας χρήσης (1.123,86 τ.μ. ανωδομής και 89 τ.μ. υπογείου), ενώ τα 391,86 τ.μ. υπόγειους χώρους βοηθητικής χρήσης.
Το παλαιότερο τμήμα της κατοικίας βρίσκεται στην πρόσοψη επί της οδού Πάρνηθος και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο όροφο, 2ο όροφο και απόληξη κλιμακοστασίου – πύργο, το οποίο αποτελεί και ένα στοιχείο που προσδίδει μοναδικότητα στο ακίνητο.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο τμήμα της κατοικίας πιθανώς να κατασκευάστηκε αρχικά περί το 1930 και με μικρές προσθήκες με άδεια οικοδομής του 1994 οπότε και πραγματοποιήθηκε μερική ανακαίνιση.
Το στυλ της εντυπωσιακής μονοκατοικίας είναι παραδοσιακό με γύψινες διακοσμητικές διαμορφώσεις εσωτερικά στις οροφές. Διαθέτει επίστρωση δαπέδων με ξύλο καλής ποιότητας, μάρμαρα είτε πλάκες μαρμάρου.
Τα κουφώματα είναι από ξύλο και τα υαλοστάσια διπλά, ενώ τα εξώφυλλα είναι από ξύλο. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους.
Το ισόγειο μεγάλου ύψους περιλαμβάνει, χώρο υποδοχής, διαδρόμους, χώρους σαλονιού και τραπεζαρίας κάθε ένας με τζάκι, κουζίνα, γραφείο, λουτρό, W.C. και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στο τμήμα της πρόσοψης διαθέτει εξώστη.
Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο master με τζάκι (έχει μετατραπεί σε χώρο καθιστικού) και με λουτρό (στο οποίο έχει τοποθετηθεί βασιλική μπανιέρα – κειμήλιο), βεστιάριο και χωλ, διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια με άλλο ένα λουτρό.
Η μπανιέρα είναι από λαξευμένο μάρμαρο και διαθέτει επιδαπέδια μπαταρία μπανιέρας κλασικού τύπου. Στους τοίχους του λουτρού υπάρχουν επίτοιχα φωτιστικά κλασικού τύπου. Οι εξώστες του ορόφου έχουν δάπεδα από μαρμάρινες πλάκες λευκής απόχρωσης με γεωμετρικά σχέδια σε συνδυασμό με λεπτότερες μαρμάρινες πλάκες σκούρας απόχρωσης.
Ο 2ος όροφος (σοφίτα) περιλαμβάνει διάδρομο και χώρο γυμναστηρίου, μασάζ, και καθιστικού με λουτρό. Η κατακόρυφη επικοινωνία των ορόφων πραγματοποιείται από εσωτερικό ανελκυστήρα καθώς και από κλιμακοστάσιο το οποίο συνεχίζεται ως την απόληξή του και διαμορφώνει έναν πύργο Βαυαρικού στυλ και τεχνοτροπίας ο οποίος καθιστά το ακίνητο μοναδικό στην Ελλάδα.
Ο πύργος φτάνει σε ύψος περίπου τα 16 μέτρα και από την υψηλότερη στάθμη προσφέρει ανεμπόδιστο ορίζοντα προς την εγγύς και ευρύτερη περιοχή. Ο πύργος έχει πολυγωνική κάτοψη με τοξωτά παράθυρα και πολυγωνική στέγη με εμφανείς στηρίξεις. Η εσωτερική ελικοειδής σκάλα του πύργου είναι ξύλινη με σκαλιστή ξύλινη κουπαστή ενώ τμήμα των σκαλοπατιών είναι επενδεδυμένο με μοκέτα.
Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού είναι 4,2 εκατομμύρια ευρώ.