Η βόμβα έσκασε: Τους τελείωσε η Κοβέσι μετά το νέο σκάνδαλο του αιώνα

laura-kovesi

Η παρουσία της Κοβέσι στην Αθήνα μοιάζει με «καμπανάκι κινδύνου» για το πολιτικό σύστημα

Η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, βρίσκεται στην Αθήνα και η παρουσία της έχει ήδη προκαλέσει σεισμό στο πολιτικό σκηνικό.

Η κυρία Κοβέσι αναμένεται να δώσει στοιχεία για τη μεγάλη έρευνα που συγκλονίζει 14 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Η έρευνα αφορά μια γιγαντιαία υπόθεση απάτης στα τελωνεία, με παράνομες παρακρατήσεις ΦΠΑ και άλλες μεθοδεύσεις που, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στα κοινοτικά ταμεία. Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ήδη ως το «σκάνδαλο του αιώνα» και η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο με την κυρία Κοβέσι να… τελειώνει τους εμπλεκόμενος δίνοντας τα στοιχεία που τους «καίνε» με σκοπό να οδηγηθούν στη φυλακή.


Συναντήσεις με βαρύ πολιτικό φορτίο

Η Λάουρα Κοβέσι ολοκλήρωσε έναν μαραθώνιο επαφών με την πολιτική και δικαστική ηγεσία.

Είχε τετ-α-τετ με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Ιωάννη Μπούγα.

Συζήτησε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Τζαβέλλα για την ενίσχυση των οργανικών θέσεων Ευρωπαίων εισαγγελέων στην Ελλάδα.

Συνάντησε τον υπουργό Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και στελέχη του οικονομικού επιτελείου.


Παράλληλα, έδειξε ενδιαφέρον για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, ζήτημα που έχει προκαλέσει πολιτικές συζητήσεις.

Οι «πονοκέφαλοι» της κυβέρνησης

Η έλευση της Κοβέσι δεν αφορά μόνο το σκάνδαλο των τελωνείων. Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας βρίσκονται ήδη η τραγωδία των Τεμπών και το πολύκροτο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, υποθέσεις που έχουν προκαλέσει σοβαρή πολιτική πίεση στην κυβέρνηση.

Τελευταίες Ειδήσεις