«Εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου»: Θα τολμήσει κανείς άλλος δεχτεί να την πρόταση της Έλενας Ακρίτα;

«Η βουλευτική μου αποζημίωση»: Η Έλενα Ακρίτα δείχνει το ποσό που παρακρατείται κάθε μήνα από τον μισθό της υπέρ ΣΥΡΙΖΑ

Μία θαρραλέα πρόταση! 

Έναν χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, οι συγγενείς ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας προσπάθειες συγκάλυψης.

Ο Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής, που ήταν υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, συνεχίζει να προκαλεί με την απόφασή του να κρύβεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία.

Μάλιστα, στην Εξεταστική της Βουλής η στάση του σχολιάστηκε αρνητικά αφού εμφανίστηκε με… ύφος, ενώ λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα κουνούσε το δάχτυλο του λέγοντας πως είναι «ντροπή» να τίθενται θέματα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο.

Ο κ. Καραμανλής είναι το πρόσωπο που για τους συγγενείς έχει τεράστια ευθύνη για τα όσα τραγικά συνέβησαν την 28η Φεβρουαρίου 2023 και δηλώνουν πως σκοπός τους είναι να λογοδοτήσει στα δικαστήρια.

Ωστόσο η βουλευτική ασυλία βάζει φρένο στην οποιαδήποτε προσπάθεια των συγγενών για να πάνε δικαστικά τον πρώην υπουργό Μεταφορών.

Μάλιστα, η πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την 20χρονη Μάρθη στο δυστύχημα, ξεκίνησε ένα ψήφισμα με σκοπό να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία και να αναθεωρηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Δείτε το ψήφισμα ΕΔΩ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, ζήτησε να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία, καθώς όπως ανέφερε είναι αδιανόητο να ταμπουρώνονται οι βουλευτές πίσω απ’ αυτό το προνόμιο, την ώρα που πληρώνονται τόσα λεφτά.

Πιο αναλυτικά έγραψε:: «Με αφορμή τα Τέμπη και εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό μου, θα ήθελα να πω πως επιτέλους πρέπει κάποτε να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία. Είναι αδιανόητο να πληρωνόμαστε απο τον ελληνικό λαό και να ταμπουρωνόμαστε πίσω από αυτό το κατάπτυστο βουλευτικό προνόμιο. Αρκετά πια».

Μένει να δούμε αν θα δεχτεί κάποιος πολιτικός στη Βουλή την πρόταση της Έλενας Ακρίτα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.