17.000 θάνατοι «λόγω» Τραμπ: Εγκληματικό αυτό που έκανε με τον κορωνοϊό…

Τηλεθέαση, κορωνοϊός και… εκλογές! Ο λόγος που ο Τραμπ είναι φαβορί…

«Τι έχετε να χάσετε;»

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει κάποια στιγμή για μία από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες θυσίες για το… τίποτα.

Δεν ξέρουμε πόσοι από τους 17.000 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους από την χρήση υδροξυχλωροκίνης θα είχαν γλιτώσει την ζωή τους, αν είχαν ακολουθήσει μία πιο συμβατική και ενδεδειγμένη θεραπεία κατά του Covid-19.

Αυτό που ξέρουμε μετά από μελέτη Γάλλων επιστημόνων που δημοσίευσε το Politico, ότι 16.690 άνθρωποι σε Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία και ΗΠΑ έχασαν την ζωή τους κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, επειδή επέλεξαν το συγκεκριμένο φάρμακο που χρησιμοποιούνταν παλιότερα για την ελονοσία, με θανάσιμες συνέπειες.

Πως έφτασαν στο σημείο να συνταγογραφηθούν με ένα φάρμακο που εκείνη την εποχή δεν είχε κλινικά στοιχεία που να πιστοποιούν ότι δρα ωφέλιμα κατά του κορωνοϊού; Ας γυρίσουμε το ρολόι λιγάκι πίσω…

Ένας Γάλλος και ένας… άλλος!

Η υδροξυχλωροκίνη έγινε γνωστή από τον Γάλλο ιολόγο Didier Raoult, ο οποίος ήταν επικεφαλής του νοσοκομείου Méditerranée Infection Foundation (αργότερα απομακρύνθηκε) και κέρδισε ακόμα περισσότερη φήμη, μετά από την ιστορική τοποθέτηση του τότε Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ: «Τι έχετε να χάσετε; Πάρτε το».

Τελικά, η χορήγηση υδροξυχλωροκίνης, μετά από επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, επέφερε αύξηση κατά 11% του ποσοστού θνησιμότητας  σε ασθενείς με Covid-19 σε σχέση με τις υπόλοιπες θεραπείες, αφού επέφερε ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως καρδιακές αρρυθμίες.

Το πόρισμα προέρχεται από έρευνα επιστημών στα πανεπιστήμια της Λιόν στην Γαλλία και του Κεμπέκ στον Καναδά, οι οποίοι μελέτησαν την αύξηση του κινδύνου θανάτου από την χρήση υδροξυχλωροκίνης, μελετώντας στοιχεία που είχαν στην διάθεση του από έξι χώρες.

Μάλιστα, τονίζουν ότι ο συνολικός αριθμός είναι βέβαιο πως είναι πολλαπλάσιος, αφού η συγκεκριμένη μελέτη εστίασε μόνο σε 6 χώρες την χρονική περίοδο από τον Μάρτιο ως τον Ιούλιο του 2020! Αλήθεια, θα λογοδοτήσει ποτέ κανείς για αυτό το έγκλημα εις βάρος της ανθρωπότητας;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.