Φαινόταν εδώ και καιρό: «Μετωπική» στη Νέα Δημοκρατία για το θέμα που έκαιγε την κυβέρνηση εδώ και καιρό

Δόθηκε ημερομηνία: «Κλείδωσε» η παράταση του lockdown

«Φωνές» Σαμαρά και απάντηση Άδωνι.

Αίτιο εσωτερικής ανάφλεξης της κυβέρνησης φαίνεται πως γίνεται το μεταναστευτικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2024, συντηρητικές αντιλήψεις συγκρoύστηκαν με την περισσότερο «φιλελεύθερη»  πολιτική που αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να υιοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κορυφή του παγόβουνου σ’ αυτή την αντιπαράθεση η επίθεση Σαμαρά κατά των κυβερνητικών επιλογών για νομιμοποιήσεις «παράτυπων» μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα περισσότερο από τρία χρόνια. Πολιτικοί σχολιαστές εκφράζουν την άποψη ότι η «κόντρα» αυτή δεν πρόκειται να λήξει με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά θα έχει συνέχεια με αμφισβήτηση και άλλων επιλογών του Κ. Μητσοτάκη.

Η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο, υπαγορεύεται από την ανάγκη να αντιμετωπισθούν οι επείγουσες, πιεστικές ανάγκες εργατικών χεριών στον πρωτογενή και στον τριτογενή τομέα. Ενεργοποιεί όμως τα ακροδεξιά αντανακλαστικά μέσα στο κυβερνών κόμμα, θέτοντας σε δοκιμασία τη μέχρι τώρα απόλυτη συνοχή του και διαταράσσοντας εσωκομματικές ισορροπίες.

«Με προβληματίζει η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά και είναι σεβαστή,  έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα εθνικής ταυτότητας και είναι λογικό να εκφράζει την ανησυχία και την άποψή του», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση νομοθετεί αυτό που πιστεύει ότι είναι προς το καλό του λαού.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε άδικο να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως οπαδός των ανοιχτών συνόρων και διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν αντιδικεί με τον κ. Σαμαρά και ότι είναι στη διάθεσή του προκειμένου να συζητήσουν για τη ρύθμιση.

«Σήμερα στους 6 μήνες οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να πάρουν άδεια και να δουλεύουν, τώρα μπορούν στους 2 μήνες», ανέφερε υπεραμυνόμενος της τροπολογίας και σημείωσε ότι δίνεται μια άπαξ ευκαιρία σε όσους έχουν συμπληρώσει 3 χρόνια παράνομης διαμονής, που έχουν βεβαία διαμονή να πάρουν άδεια διαμονής και άδεια εργασίας, που συνδέεται με το ότι έχουν εργασία. «Αν πάψουν να έχουν εργασία, ανακαλείται η άδεια διαμονής και άδεια εργασίας», είπε. «Με την υπερψήφιση της τροπολογίας, λύνεται το πρόβλημα της παράνομης διαμονής και εργασίας, με τη φοροαποφυγή και εισφοροδιαφυγή, ενώ δε στερούνται εργατικά χέρια από την οικονομία, ενώ εστίασε και στην ανάγκη να υπάρξουν εργάτες γης», ανέφερε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.