
Η αποχώρηση ενός στελέχους μπορεί να μη φαίνεται σοβαρή, αλλά στην πολιτική έχει σημασία ποιος κάνει την αρχή
Η πολιτική σκακιέρα φαίνεται να «ζωντανεύει» ξανά, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει βήμα-βήμα το νέο του πολιτικό εγχείρημα και ήδη καταγράφεται η πρώτη μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και γνωστός υποστηρικτής του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, είναι το πρώτο μεσαίο στέλεχος που οδεύει προς το στρατόπεδο του Τσίπρα.
Η απομάκρυνσή του από τις κομματικές επιτροπές της Χαριλάου Τρικούπη δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο ίδιος σε συνομιλητές του μιλά για ανάγκη «αριστερής στροφής» και συσπείρωσης του κεντροαριστερού χώρου, ώστε, όπως λέει «να μην έρθει η Ακροδεξιά, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη». Με τα λόγια αυτά, προϊδεάζει για τη νέα του πολιτική κατεύθυνση και ουσιαστικά δείχνει πως θεωρεί το ΠΑΣΟΚ «κολλημένο» στο κέντρο, χωρίς δυναμική ή σαφή ιδεολογική ταυτότητα.
Την ίδια στιγμή, στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη επικρατεί σιωπηλή ανησυχία. Η εσωκομματική γκρίνια μεγαλώνει, καθώς ολοένα και περισσότερα στελέχη εκφράζουν δισταγμό για τη στρατηγική της ηγεσίας. Το γεγονός ότι κάποια από αυτά κοιτούν προς τον νέο φορέα του Τσίπρα, δείχνει πως η αναδιάταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς έχει ήδη ξεκινήσει, πριν καν ιδρυθεί επίσημα το κόμμα.
Όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά τις «μεταγραφές» μεθοδικά, αναζητώντας πρόσωπα με οργανωτική εμπειρία και πολιτικό βάθος, ώστε να στήσει έναν φορέα που θα διεκδικήσει ουσιαστικό ρόλο στον μεσαίο χώρο και όχι απλώς να λειτουργήσει ως παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Βλέπει μέχρι και πρωτιά: Το μυστικό γκάλοπ του Μεγάρου Μαξίμου δείχνει το πρόσωπο που απειλεί τον Μητσοτάκη
- Κλείδωσε: Πόσο θα είναι το δώρο Χριστουγέννων που θα ανακοινώσει τελικά ο Μητσοτάκης
- Επιστρέφει ο Βενιζέλος ή όχι; Το δίλημμα Ανδρουλάκη και ένα ψηφοδέλτιο που «καίει» – Το ΠΑΣΟΚ σε κρίσιμη στροφή (vids)