Το μυστικό του Bill Gates για να γίνουμε πλούσιοι!

Το μυστικό του Bill Gates για να γίνουμε πλούσιοι!

Οι σωστές επενδύσεις την κατάλληλη στιγμή.

O Mπιλ Γκέιτς συνεχίζει να μεγαλώνει κατά πολλά δις την περιουσία του παρότι έχει πουλήσει το μεγαλύτερο ποσοστό του από την Microsoft και πλέον κατέχει μόνο το 1% των μετοχών της εταιρείας.

Το 2017 δώρισε 64 εκατ. μετοχές της Microsoft, αξίας 4,6 δισ. δολαρίων και εδώ και χρόνια διοχετεύει πάρα πολύ μεγάλα ποσά στο ίδρυμα που έχει με την πρώην σύζυγό του Melinda (Bill & Melinda Gates Foundation).

Παρόλα αυτά μέσα στο 2020 ο Μπιλ Γκέιτς πρόσθεσε 40 δις στην αμύθητη περιουσία του χωρίς καν να σηκωθεί να εργαστεί σε κάποια εταιρεία, παραμένοντας 4ος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου με πρώτο τον Bezos, χωρίς όμως να έχει πέσει ποτέ από το top -5 (Bezos, Musk και Bernard Arnault οι μόνοι που τον ξεπερνούν).

Το μυστικό του; Όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Bloomberg «Είμαι αισιόδοξος για τις αμερικανικές εταιρείες και τις παγκόσμιες εταιρείες. Η στρατηγική που έχει χρησιμοποιηθεί στις επενδύσεις είναι να είναι πάνω από 60% σε μετοχές».

Ο Γκέιτς επενδύει το 60% του πλούτου σε μετοχές που όσο είναι επικερδείς του δίνουν πολλά δις μέσα στη χρονιά χωρίς να χρειαστεί να σηκώσει το δαχτυλάκι του. Μόνο για το 2019 προστέθηκαν με αυτόν τον τρόπο 17 δισ. δολάρια στην περιουσία του που για άλλους φτάνει τα 130 δισ. δολάρια και για άλλους τα 146 δισ.

Όπως φαίνεται το τρικ αυτό όσο αποδίδει δεν πρόκειται να αλλάξει για τον πρώην μεγιστάνα της Microsoft.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.