Αποκάλυψη: Ποιες περιοχές με ελάχιστα κρούσματα κινδυνεύουν με lockdown

40 βαθμοί 78 κρούσματα: Ο λόγος που η ζέστη δεν νίκησε τελικά τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Η μέθοδος που μπερδεύει τους πολίτες

Τα τοπικά lockdown είναι το νέο όπλο που επιστρατεύει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει τον ιό ο οποίος επιστρέφει πιο απειλητικός σε σχέση με το πρώτο κύμα.

Έτσι μετά τον Πόρο, την Πάρο και την Αντίπαρο έρχεται lockdown και σε Χαλκιδική-Μύκονο. Εκείνο που έχει μπερδέψει τον κόσμο προκαλώντας σύγχυση και εκνευρισμό είναι το γεγονός ότι ελάχιστοι έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει στις περιοχές τους. Δεν γνωρίζουν αν το επιδημιολογικό φορτίο είναι βαρύ ή όχι λόγω του τρόπου καταγραφής των κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πάρου όπου ενώ ανακοινώνονταν λίγα κρούσματα σε σχέση με άλλες περιοχές μπήκε εν μια νυκτί σε lockdown.

Η εξήγηση είναι απλή και εξηγεί εν πολλοίς και γιατί κινδυνεύουν με μέτρα περιορισμού και άλλες περιοχές που στη λίστα εκείνων με τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται αυτή τη στιγμή πολύ χαμηλά.

Ο λόγος είναι ότι κάθε κρούσμα δεν καταγράφεται στον τόπο που εντοπίζεται, αλλά στην περιοχή όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του. Αν λοιπόν 10 κρούσματα που ανιχνεύθηκαν στην Πάρο είχαν μόνιμη κατοικία την Αθήνα, δεν καταγράφηκαν ως κρούσματα της Πάρου, αλλά της Αθήνας.

Μια άκρως αμφιλεγόμενη τακτική η οποία είναι μεν χρήσιμη για τους επιστήμονες οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις, όμως δημιουργεί σύγχυση στους κατοίκους των περιοχών που δεν έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει στον τόπο τους…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.